שיקום וספורט

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

22/05/2014 | 23:50 | מאת: אמיר

שלום רב אני בן 31 אבחנו אצלי דליפה חמורה מהמסתם המיטרלי, וכרגע אני בתהליכים של לקיחת החלטות לקראת התערבות כירורגית. בנוסף חשוב לי לציין כי הדבר לא מתבטא ביום יום שלי, אני בכושר מצוין. הייתי מעוניין לדעת, הנחה שאני עושה ניתוח תיקון מסתם בשיטה הזעיר פולשנית, מהו משך זמן ההחלמה? האם מדובר בהחלמה קשה? והאם אוכל לעסוק בספורט בצורה מלאה?

23/05/2014 | 00:00 | מאת: מאיר

שלום אמיר מאחל לך בהצלחה יש לי אותו דבר בדיוק צור איתי קשר [email protected]

לאמיר השלומות, ההחלטה החשובה היא על הצורך בניתוח. ברגע שעברתה את המשוכה הזאת, ההחלטה על הגישה הניתוחית חשובה פחות. יש לזכור שבגישה הניתוחית הרגילה מקדימה יש ניסיון מצטבר רב, ותוצאות טובות מאוד (בידיהם של מנתחים מנוסים בשטח). אין צורך להתחבר למשאבת לב ריאה דרך המפשעה, שזאת נקודת התורפה של הגישה הזעיר פולשנית. משך ההחלמה של שתי השיטות דומה. ההבדל הוא אולי ביום אחד עד יומיים. לאחר חודש או שניים אפשר לחזור לספורט בשתי השיטות. לא אמורה להיות לך כול מגבלה! יש לי מנותח חובב ריצה, ששלושה חודשים אחרי ניתוח של תיקון מסתם מיטרלי+ מעקף(פתיחת חזה רגילה, בגלל המעקף)השתתף במירוץ ל- 10 ק"מ ! כמי שהכניס את השיטה הזעיר םולשנית לארץ, אתה רואה שאיני רואה בה חזות הכול, למרות יתרונותיה. חזות הכול היא בחירה במנתח מיומן מאוד בתיקוני המסתם. מעבר לזה זה רק עניין של אסתטיקה, לא מזלזל. במיעוט המקרים, כאשר יש עניין גם של ניתוחים חוזרים, יש גם יתרון רפואי אמיתי בגישה הזעיר פולשנית. ליעוץ נוסף אתכבד לעמוד לרשותך באסותא, 03-7644140 פרופ' ארם סמולינסקי

28/05/2014 | 19:32 | מאת: אמיר

תודה רבה על התשובה המפורטת! שתי שאלות אחרונות .1. כשאתה אומר נקודת תורפה למה אתה מתכוון? 2. החלמה היא ל לא קלה יותר מבחינת הכאב בגישה הזעיר פולשנית? הרי אין חתך של עצם בית החזה בתודה מרטד אמיר

לאמיר השלומות, התחברות למשאבת לב ריאה דרך כלי הדם של המפשעה נושאת בחובה חסרונות: 1)שדה ניתוח נוסף, אומנם קטן, אך במפשעה. האיזור עשיר מאוד בבלוטות לימפה, ושכיח שהבראתו מסתבכת מעט בנזילת לימפה דרך החתך, זיהומים, ובעייה מקומית. 2) החשוב יותר: ההתחברות לעורק הפשעה מזרימה את כול זרימת הדם לגוף בכוון ההפוך לרגיל: במקום מהלב לגוף, להיקף, כאן הזרימה היא הפוכה: מהפריפריה לכוון הלב. בעורק במפשעה גם אינו רחב בהרבה מהצינור המכנס לתוכו, וכך זרם הדם העז מתנגש בדופן העורק. במיעוט המקרים, כ-2%, זה יכול לגרום לנזק רציני בדופן העורק, ואפילו לאסון של קרע אורכי בתוך דופן האאורטה (Retro grade aortic dissection ). 2% זה לא הרבה, אך גם לא מעט לאנשים העוברים ניתוח לב פשוט ומתוכנן. 3) בחולים מבוגרים עם הסתיידות עורקים, הרי הזרם ההפוך עלול לגרום להיסחפות של גושישי סיד מדופן העורקים הגדולים אל המרכז, כמו אל המוח רחמנא ליצלן, ולגרום שם נזק. למרות כול זאת, יש לזכור שסיבוכים אלה נדירים, ואילו התוצאה האסתטית יפה בהרבה. בעניין הכאבים: אין את כאבי פתיחת החזה של ניסור העצם, אך יש את כאבי פתיחת החזה מהצד, שבחלק מהחולים אינם מבוטלים. בטווח של ימים בודדים יש אולי יתרון לפתיחות הקטנות בכ"א, אך בטווח של חודש ואילך אין הבדל או יתרון לשיטה זו או אחרת. לציין שיש גם שיטות של ניתוחי לב פתוח מצד החזה, עם התקשרות למשאבת לב ריאה מהחזה, ולא מהמפשעה, אם כי אז פתיחת החזה מהצד עשויה להיות מעט ארוכה יותר (אך גם אז קפל העור של השד מסתיר אותו.

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח