דמנציות

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

15/04/2010 | 09:04 | מאת: אמיר

אחד מקרובי משפחתי עבר אבחון נוירולוגי קוגנטיבי בבית חולים רמב"ם בחיפה. בסיום מכתב הסיכום נכתב : לסיכום, הליקויים המודגמים בבדיקה הקוגנטיבית מתאימים לפגיעה פרונטלית ופריאטלית בעיקרה ויכולים להתאים למיקום הנזק הפוסט ניתוחי. הליקוי בדיבור יכול להתאים לפגיעה באיזור האינסולה משמאל. בשלב זה קשר לקבוע המקור לקושי הקל שנפצה בזיהוי תמונות עצמים. להערכתנו, לא ניתן לשלול, כי שינויים אלה באים לידי ביטוי לאחרונה על רקע התפתחות של תהליך דמנטיבי חדש עם אטיולוגיה דגנרטיבית או ווסקולרית. נוכח הדיווח על ליקויים חדשים עם החברה הדרגתית וחומרת ממצאי הבדיקה יש להשלים הברור עם בדיקות MRI מוח ו EEG לשלילת אטיולוגיות אחרות. בהמלצות הנבדק התבקש הפעילות גופנית ופעילות קוגנטיבית. הרופא משפחה טען שבית החולים סתם מנפח את הדו"ח ושהוא לא מאמין שמדובר בתהליך דמנטיבי. לצורך העניין בבדיקה הקוגנטיבית נצפו תוצאות נמוכות ביותר בחיסור סריאלי, ציון נמוך במבחן TRAIL MAKING TEST ( תוצאה הושגה לאחר 100 שניות ) ליקוים בחיקוי מקצב וב GO\NO GO TASK , קושי בשמירה על כללי המטלה במבחן TOL , קושי בציור שעון ( לא דייק במיקום המספרים ) ובאחד המבחנים ענה תשובות קונפבולציות .כמו כן נכשל במבחן של תפיסה חזותית ( ציונים נמוכים מאוד ) כיצד יש להתייחס לנתונים שנמסרו עד פה ? האם לאדם בעל תוצאות כאלו מותר לנהוג ? מה לגבי תזונה ? עישון ? האם מומלצת פה פעילות קוגנטיבית מסיבית על מנת לשמר ? האם אכן מדובר בתחילתו של תהליך דמנטיבי ? לבדיקה הוא נשלח לאחר שהתחלנו לשים לב שהוא " נעלם " במבט שלו והתופעה הבולטת היא ירידה בכושר הדיבור וחזרה של שאלות ( לעיתים 8 או 9 חזרות על אותה שאלה בתוך חצי שעה ) . גיל הנבדק הוא 65 . נשמח לקבל תשובות מהירות שיסבירו לנו בפשטות את המצב.

לקריאה נוספת והעמקה

אמיר שלום, שאלותיך מוצדקות ביותר. בהחלט קיים חשש בנושא הנהיגה ודברים נוספים שהעלית. יחד עם זאת קשה לענות תשובות מלאות באתר במקרה כל כך מורכב המטופל בצורה אינטנסיבית. תשובות לשאלות אלו צריכות להינתן במפורט במרפאה הנוירוהתנהגותית המטפלת. נשמח לעזור בכל אופו שהוא. בברכת בריאות טובה, ד"ר א.ורטמן, מנהל מרפאת "מרחב" קרליבך 13, תל אביב, 03-5613737

מנהל פורום אלצהיימר