הפרעות שינה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

14/04/2010 | 15:09 | מאת: א.ר

שלום רב, לסבתא שלי בת 90 יש הפרעות שינה שהתגברו מאוד בזמן האחרון. כ- 20 שנים היא נטלה ואבן 3 פעמים בלילה לשינה. כיום, לאחר ניסיון עם מס' תרופות ושילובים כגון: בונדורמין, נומבון, לוריבאן, אימובן, נוקטרנו, ואבן - אין הטבה עם כל הנ"ל. היא ניסתה שילוב של 2 כדורי ואבן עם כדור בונדורמין וגם שני בונדורמין ולא היתה הטבה. רופאת המשפחה לא המליצה על התרופה החדשה CIRCADIN. בנוסף, מידי פעם בלילה היא עצבנית, אגרסיבית ובאי שקט. לפני כשבוע אובחנה באלצהיימר. 1) איזה עוד טיפול נותר? 2) האם יהיה אפקט לתרופות טבעיות כגון: רסקיו, פסיפלורה, ולריאן? תודה רבה.

18/04/2010 | 07:35 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום א.ר. נותר להעריך הערכה מלאה ולאתר את הגורם להפרעת השינה. יתכן ותוצאת ההערכה תחסוך חלק נכבד מהכדורים. בברכת בריאות טובה, ד"ר א. ורטמן, מנהל מרפאת "מרחב", קרליבך 13, תל אביב, 03-5613737

מנהל פורום אלצהיימר