אלצהיימר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

24/12/2014 | 22:29 | מאת: יעל

שלום רב, רציתי לשאול לגבי המרכיב הגנטי באלצהיימר. אם יש סבא וסבתא חולים אחד מכל צד, האם לילדים והנכדים סיכוי גדול יותר לפתח את המחלה?

25/12/2014 | 21:39 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

ליעל שלום, מחלת אלצהיימר שמתחילה לפני גיל 60 היא לרוב תורשתית, ונגרמת על ידי אחד מתוך מספר גנים ידועים. מחלת אלצהיימר שמתחילה אחרי גיל 60 נגרמת על ידי שלוב של גורמי סכון גנטיים, שחלקם ידוע, גורמים סביבתיים וחלוף הזמן. יש להניח שקרובים מדרגה ראשונה, ואולי שניה, של חולים במחלת אלצהיימר " אקרעית" נמצאים בסכון מוגבר (למשל פי 2-3) לחלות במחלה. הסכון נמוך משל זה אצל קרובים לחולים אשר ידוע שנושאים גן משפחתי תורשתי מסוים למחלה. הקפדה על אורח חיים בריא (פעילות גופנית, שכלית וחברתית, המנעות מעישון, טיפול נאות ביתר לחץ דם וסוכרת) - מפחיתה את הסכון לחלות במחלה. פרטים נוספים תוכלי למצוא ב- http://www.nia.nih.gov/alzheimers/publication/alzheimers-disease-genetics-fact-sheet בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר