תרופות לטיפול באלצהיימר ורישיון נהיגה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

15/07/2014 | 18:04 | מאת: רון

שלום רב, קיים חשד שאבי נמצא בשלבים הראשוניים של מחלת האלצהיימר, והומלץ לו להתחיל ליטול Donepezil. האם אבחון מסוג זה שולל מהמאובחן את רישיון הנהיגה? מאיזה שלב של המחלה? אני מתאר לעצמי שנצטרך לדווח על כך למשרד הרישוי בחידוש הרישיון הבא - האם הדבר יגרור תגובה אוטומטית של ביטול הרישיון? תודה רון

15/07/2014 | 20:06 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרון שלום, אבחון של שלב מוקדם של מחלת אלצהיימר אינו גורר בהכרח שלילה אוטומטית של רשיון הנהיגה. המבחן הוא יכולת התפקוד. צטוט מתוך "הנחיות והמלצות כנס ההסכמה בנושא טיפול במחלת אלצהיימר ודמנציות אחרות:" סעיף 12 ב לפקודת התעבורה קובע כי: רופא המטפל באדם שמלאו לו 16 שנים והוא מאבחן אצלו מחלה, וסבור כי אותו אדם עלול בנהיגתו לסכן את עצמו או את זולתו מחמת אותה מחלה ידווח על המחלה לרשות שקבע שר הבריאות. לפי החוק כל אדם מעל גיל 50 צריך לפנות לרופא למילוי טופס קשיש אותו יש לשלוח למשרד הרישוי, שמעביר את הטופס למכון הרפואי לבטיחות בדרכים. תהליך זה כרוך בעומס רגשי ובאחריות גדולים לרופאים. כאשר מזהים שהנהיגה מסוכנת, יש להגביל מיד את הגישה למכונית. סימנים ראשונים המעידים על ירידה ביכולת הנהיגה כוללים: עבירות תנועה, תאונות, נסיעה איטית מהמקובל להגיע ליעד או לא להגיע כלל, ותגובות איטיות. ההחלטה הסופית מתקבלת במכון הרפואי לבטיחות בדרכים של משרד הרישוי על סמך המלצת רופא מומחה במקצועות הבאים: נאורולוגיה, גריאטריה או פסיכיאטריה, שהוא מנהל מחלקה או מרפאה או יחידה בתחומו." אם נוצר אצלך רושם שנהיגתו של אביך מסוכנת, כפי שתואר לעיל, תצטרך לפעול להגביל את נהיגתו. לעתים אנשים נענים לפניית קרוביהם להפסיק לנהוג, ולעתים ניתן להציע הערכת כושר נהיגה על ידי מורה לנהיגה כאמצעי חיצוני אובייקטיבי לשכנע את החולה לוותר על הנהיגה מרצונו. המסלול העובר דרך המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מחייב דווח על ידי רופא, כפי שתואר. אנשים המאובחנים בשלב מוקדם מאד או מוקדם של המחלה ונוהגים בבטיחות בזמן אבחנתם צפויים להפוך לפחות בטוחים, עד כדי כשלון במבחן נהיגה, בממוצע, תוך שנה עד שנתיים. לכן אם מחליטים לאפשר להם להמשיך לנהוג, יש לבחון החלטה זאת מעת לעת. תוכל לקרוא פרטים נוספים באתרים: http://www.alz.co.il/?p=971 ו -- http://www.wikirefua.org.il/index.php/ קטגוריה:נוירולוגיה שיטיון (דמנציה): מחלת אלצהיימר ומחלות אחרות - הנחיה קלינית בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר