רח' הרצל 33/5 בקריית שמונה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

20/11/2011 | 18:54 | מאת: פאני זפרני

שלום לכם צוות נכבד, בעלי יחיאל בן 64 עבר אירועים מוחיים בעבר, ועבר גם התקפי לב. בפברואר 2011 עבר אירוע לבבי קשה ועשו לו ניתוח 3 מעקפים. בעלי גם הינו חולה מורכב, חולה סוכרת בדרגה קשה ולא מאוזנת,חולה כליות, עבר 2 צינתורים בכליות, בעיות כלי דם קשים ברגליים. מצב רוחו ירוד ומרבה לישון המון במשך כל היום.איבד עניין בקריאה, ואינו עושה מאומה כל היום.לא מוכן ללכת ו לשמוע הרצאות או לחוגים מענינים ולו פעם בשבוע. השאם יש קשר בכל הבעיות שכתבתי לך לבין מחלת הדימנציה והאלצהיימר? אשמח לשמוע מכם, פאני זפרני 054-2259393

23/11/2011 | 12:02 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום פאני, לפי מכתבך נראה שלבעלך יש הרבה גורמי סיכון וסקולריים שעלולים לגרום לירידה קוגנטיבית ודכאון. הרושם שלי הוא שמדובר במחלה מוחי על רקע וסקולרי ולא ניווני (כמו אלצהיימר) יש מקום להערכה נוספת למציאת גורמים ואיזונם. בברכה, ד"ר אלי ורטמן מרפאות מרחב, קרליבך 13 תל אביב

מנהל פורום אלצהיימר