אלצהיימר-ירידה ברמת מלחים

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

05/09/2011 | 22:53 | מאת: ר.מ.נ.

שלום רב,אימי בת 84 חולת אלצהיימר מעל לשלוש שנים.בשנה האחרונה הורידה ממשקלה 12 ק"ג באיטיות.בשבועיים האחרונים הפסיקה לאכול מרבה להקיא גם כשאין מה להקיא וזה בעיקר מים או תה ששותה.בנוסף, מרבה ללכת לשירותים וכמעט שאין לה שתן או יציאה ורמת הזיכרון הגיעה למצב שבתוך דקות מעטות שוכחת מה שאמרה או את מה ששוחחו איתה.בבדיקות שעשינו בסוף השבוע נמצא כי רמת המלחים נמוכה ולאחר אישפוז במיון קיבלה שני ליטרים של נוזלים כאשר ליטר אחד עם אשלגן וליטר אחד עם נתרן ועדיין הרמות היו נמוכות.בנוסף הכדוריות בדם היו מוגברות.כרגע מטופלת בבית ומאוד חלשה והאם זו תופעה שכיחה לחולים במצבה ? ובבקשה לדעת מה ניתן בכדי להעלות את רמת המלחים אם בכלל, חוץ ממאכלים עתירי מלח שאינם רלוונטים כי איננה אוכלת ? האם תרכיז אינשור יכול לדרדר את המצב או לגרום להקאה ?אודה לתשובתכם המקצועית.

07/09/2011 | 08:32 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום רב, אנשים סובלים ממחלת האלצהיימר עלולים לרדת במשקל ממספר סיבות: דיכאון, קושי באכילה עצמית, בזיהוי אוכל, לפעמים הפרעות בליעה ושתיה, וגם בעיות נוספות אחרות. אך לפי התיאור הנוכחי מדובר בתהליך די חריף שמתרחש תוך השבועיים האחרונים, ומתבטא בבחילות, הקאות, עם תכיפות במתן שתן/צואה, כמו כן בבדיקות מעבדה עלייה בכמות כדוריות לבנות בדם. סיבה לכך יכולה להיות מחלה זיהומית, חסימה בדרכי עיכול ואחרים. בחילות והקאות מביאות להיפונטרמיה, היפוקלימיה, היפווטמינוז, שהן גם גורמים לחולשה והחמרה במצב קוגניטיבי. קודם כל יש צורך למצוא סיבה למצבה החריף ולטפל בה. טיפול יכול לכלול גם נוזלים, גם אנטיביוטיקה, ובמקרה הפסקת הקאות-אינשור. גם חשוב לדעת תרופות שהיא מקבלת. בברכה, ד"ר אלי ורטמן מרפאות מרחב - קרליבך 13 תל אביב 03-5613737

08/09/2011 | 18:34 | מאת: ר.מ.נ.

תודה על התשובה המקצועית.כבר קיבלנו מספר הוראות מהרופאים ואכן יש הקלה ושיפור.טופלנו כמו שציינת באנטיביוטיקה נוזלים וגם החלנו באינשור.בנוסף, השתדלנו לתת אוכל עתיר במלח ושתייה רויית נתרן.יש לציין שהשיפור חל לאחר הורדת האקסלון מ-6 מ"ג ל4.5 מ"ג.סופשבוע נפלא ובריא.

מנהל פורום אלצהיימר