בעיה רפואית לא מאובחנת

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

13/05/2011 | 01:25 | מאת: רועי

שלום רב, (אני רוצה לתחיל בהתנצלות לאור כמות המלל הכתובה,מקווה שלא תתיאשו,לפני כ8 חודשים כתבתי בפורום הנ"ל על בעיה רפואית חמורה ממנה אני סובל שלא מאתרים,לצערי הבעיה לא נפתרה ויש עידכונים,אודה לעזרתכם) שמי רועי ,בחור בן 27 עובד בחרת הייטק וסטודנט . בשנה וחצי האחרונות חיי השתנו מהקצה אל הקצה לאור בעיה שיתכן והיא רפואית אך לאור כל הבדיקת שבציעתי בשנה האחרונה מסתמן שהכל תקין והיא נובעת מגורם אחר. לידיעה - לפני כשנתיים ובמהלך שנתיים עישנתי לסירוגין מריחואנה/חשיש סה"כ 100 - 200 פעמים דבר שהרופאים שוללים כגורם , ובנוסף ממש לקראת התחלת התסמינים הר"מ שתיתי במשך תקופה ארוכה של 3 שנים כמויות אסטרונומיות של אלכוהול בעיקר בירות ובקירוב להתחלת התסמינים כמעט כל יום ליטר לפני כשנה וחצי הייתי בחור בריא לחלוטין, אני סובל כל היום ללא הפוגה מבוקר עד ערב מתחושת ריחוף (תחושת שכרות/סימום, קהות חושים כמו בתוך בריכה - קיימת תחושה של נזק מוחי) בלתי פוסקת,כמו כן אני סובל מקושי רב בזיכרון לטווח קצר שמחמיר מיום ליום(אני לפעמים שוכח שמות של אנשים שאני בקשר יומיומי איתם שנים ארוכות ואחרי מס' דקות של חשיבה הנ"ל חוזר אליי),כמו כן איני מצליח להתרכז וללמוד חומר חדש ,וכאשר אני נדרש לעמוד במצבי ריכוז /לימוד אני מתקשה לתפקד בצורה נורמלית, כמו כן לעיתים אחרי ריכוז רב אני סובל מבלבול וקושי התמצאות בסיסי (לדוג' היכן רכבי חונה או אי יכולת לנהוג בכלל בגלל הצורך בריכוז קושי בהיזכרות בשמות וכו),כמו כן אחד התסמינים המרכזיים הוא רגישות עיניים קבועה לאור יום (סוגיה שהופיעה ביחד עם התסמינים וללא שיפור) ואני רואה הכל כמו בהילוך איטי !כל הזמן! (כמו אי שקט בראיה ואי יכולת התמקדות בראיה וראיה מעוותת של צבע כחול כהה) ,בנוסף עליתי בשנתיים וחצי האחרונות ממשקל של 78 קילו ל 96 קילו ואחרי דיאטה מאומצת הצלחתי לרדת ל 87 ובנוסף טיפה לפני התחלת התסמינים התחילה לי בעיה בעור הרגליים כמו עור אכול בקצה בחלקן העליון של 2 כפות רגלי שעדיין נמשכת . ביצעתי בירור רפואי מעמיק ביותר שכלל רופאים של קופת החולים ורופאים פרטיים מהטובים בארץ וביצעתי עשרות בדיקות שיצאו תקינות לחלוטין,להלן פירוט: ביקרתי אצל 3 נוירוליגים מומחים וביצעתי :CT MRI EEG ובדיקת זיכרון ללא כל אבחנה לא תקינה. סיימתי בירור מקיף אצל ראומטולגית - בדיקת קרישת דם ובדיקות נוספות שיצאו תקינות. סיימתי בירור מקיף אצל רופא אף אוזן גרון וביצעתי בדיקת ENG שיצאה תקינה. סיימתי בירור מקיף אצל רופא מחלות זיהומיות - ביצעתי בדיקות EBV ו CMV ועוד מס' בדיקות שיצאו תקינות. ביקרתי אצל 2 פנימאים (פרופסורים) מאוד מוערכים אשר שלחו אותי למס' רב של בדיקות דם שיצאו תקינות. בדקתי ויטמנים כולל B 1 ו B6 וחומצה פולית - הכל תקין הייתי אצל פרופסור מומחה גסטרו לאור עלייה באנזימי הכבד ALT AST ועברתי אלוטראסאונד שגילה שיש לי כבד שמוני וטחול מוגדל אך הפרופסור שלל מחלות כגון ווילסון שחמת וכו (יתכן שדברים התפספסו). בנוסף גדלה ציסטה מעל פי הטבעת שכירוג שלל כגידול הייתי אצל 2 רופאי עיניים ששללו בעיות ראייה ואמרו שמה שאני סובל הינו נוירולוגי הייתי אצל רופאה אנדוקרינולוגית לאור עלייה ב TSH (הנ"ל נבדק כשהתחלתי להרגיש רע והתוצאות היו תקינות ,התוצאות החריגות התקבלו בבדיקה מקרית כעבור שנה מתחילת התסמינים) ל 16 ואני מטופל באלתרוקסין ללא כל שיפור לבינתיים פרט לכך שה TSH ירד ל 8. הייתי אצל 2 רופאי עור שאמרו לי שהעור האכול הינו תוצאה של "בועות זיעה " כלשונם ואינן מזיקות פרט להיותן מפחידות. מאחר ואיני בדיכאון אך חששתי שיתכן מדובר במצב נפשי לא מודע פניתי ל 2 פסיכאטרים שהתעקשו שמדובר בבעיה אורגנית שלא מאבחנים וזאת לאחר טיפול של 5 חודשים ב 2 תרופות שאחת מהן היא ציפרלקס. חלק מן הרופאים הר"מ טענו שהנ"ל יתכן ממצב של עומס לחץ,איני מקבל את התשובה הנ"ל לקחתי חודש וחצי חופש מוחלט ללא לחצים והנ"ל לא השתפר אלא החמיר,אני מאמין שכל אדם הוא הרופא הטוב ביותר של עצמו וקיימת בי תחושה שמפספים פה ולא יתכן שחייו של בחור צעיר כמוני ישתנו מקצה לקצה בצורה כה קיצונית ללא סיבה רפואית ועצם אי מציאת הגורם אינה מספיקה בכדי לקבוע טענה מגוחכת לגבי לחץ. ברצוני לציין שעד לפני שנה וחצי הייתי בריא לחלוטין בעל יכולות MULTI TASKING ,עבודה,לימודים ללא כל בעיית זיכרון או תחושת ריחוף וללא ביקור אצל רופאים ,המצב הנ"ל התחיל בהדרגה,וגורם לי לשינוי יומיומי באישיותי וביכולתי הבסיסיות. אני אובד עצות ומרגיש חסר אונים לנוכח המצב,אודה לעזרתכם (מנסיונכם בבעיות מהסוג הנ"ל,האם הנ"ל יכול להיות קשור?) ואם כן/לא האם יש לכם רעיון שיכול לסייע לי בפתרון הבעיה שישינתה את חיי מקצה לקצה? תודה,רועי

30/05/2011 | 11:22 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום רועי , אתה מתאר מצב בראותי לא תקין . רצוי להעמיק את הביור בהקדם רב. בברכה ד"ר אלי ורטמן " מנהל מרפאת מרחב" קרליבך 13 תל אביב טלפון -03-5613737 פקס - 03-56230333.

מנהל פורום אלצהיימר