סבא חולה אלצהיימר...

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

24/06/2018 | 14:17 | מאת: ליאור

שלום רב, סבי בן 91 ואובחן כחולה באלצהיימר לפני שנים. טופל עד עתה באסנטה בלבד (לא זכור לי המינון). לאחרונה הצלחתי לבסוף להביאו לנוירולוג וזה רשם לו גם אביקסה (והחליף את הבונדורמין בצירקדין). שכחתי לשאול אותו ואני מקוה שתוכל לענות לי - 1. האם נטילת מניטול עשויה להיטיב איתו? 2. האם חיסון של אדקנומאב זמין במידה ונחפוץ בכך והאם יוכל להיטיב עמו? תודה רבה ליאור

26/06/2018 | 21:38 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לליאור שלום רב, אינני מבין את פרטי פנייתך לגבי מניטול, וכן לא ברור לי באיזה חיסון מדובר. מכל מקום - שאלות פרטניות צריכות להיות מופנות לרופאיו. בברכת בריאות, כרמל ערמון

27/06/2018 | 12:00 | מאת: ליאור

שלום פרופ' ערמון ותודה על תשובתך, קיים חיסון בשם aducanumab מבית ביוג'ן שהראה תוצאות מדהימות בניסויים קליניים. מדובר בנוגדנים חד-שבטיים התוקפים מצבורי בטא-עמילואיד במוח. התרופה מצויה כעת בשלב 3 של ניסויים קליניים. האם ידוע לך עליה? יש לך נסיון עמה? האם ידוע לך כיצד ניתן לצרף את סבי לניסויים הללו? תודה רבה

מנהל פורום אלצהיימר