האם אנטיביוטיקה מיטבה עם חולי דמנציה?

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

11/07/2017 | 15:49 | מאת: דניאלה

שלום רב: אבי כבן 67 מאובחן עם דמנציה פרונטלית מזה כ-5 שנים. נוטל, בין היתר, חצי כדור רספרדל ליום. לרוב אפטי למדי, מתקשה בהליכה, מתקשר בצורה מינימלית. ואולם, הבחנו כי בכל פעם שהנו מסיים נטילת אנטיביוטיקה - חל שינוי מדהים לטובה למשך זמן קצר! לפתע הוא נעשה תקשורתי, חד, מפוקס, כאילו כפי שבימים שלפני הדמנציה... כך בכל פעם ופעם. רציתי לדעת האם קיים קשר כלשהו שיכול להסביר זאת? התחושה (הבלתי מלומדת כמובן) היא שכאילו האנטיביוטיקה מבטחת את ההשפעה השלילית של הרספרדל... אציין כי הוא נוטל אף אספירין, 2 פוסיד, 2 קולכיצין, אלדוספיקיון, מטפורמין, סימבקסון, אקסטרל, כדורים להורדת לחץ דם, אומרפדקס וברזל. תודה מראש! דניאלה

לקריאה נוספת והעמקה

לדניאלה שלום רב, חידה בעיני איך הדבר קורה. האם קשור לסוג האנטיביוטיקה. מדוע דווקא עם סיום לקיחתה ולא תוך כדי. האפשרות שיש כאן אינטראקציה בין התרופות מרתקת. האפשרות של הפחתת השפעת הריספירידל מעניינת אף היא, אבל נראה שיש דבר מה מעבר לכך. כדאי שתתיעצו עם רופאיכם בכוון זה, האם יש בכך רמז לשנוי רצוי בטיפול התרופתי. אם תרצו את עזרתי במסגרת יעוץ פרטני - אשמח לראות את אביך במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר