בדיקות דם לאנגיואדמה

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

21/02/2016 | 09:40 | מאת: שמעון

שלום לאחר שנים של אבחנה כחולת אלרגיה לאשתי, עלה החשד לאנגיואדמה . קיבלנו הפנייה לבדיקת דם - C1. האם יש עוד בדיקה שצריך מעבר ל-C1 עבור אבחנה ? תודה שמעון

22/02/2016 | 10:45 | מאת: שמעון

שלום קיבלנו תשובה לבדיקת C1-ESTERASE INHIB- 0.310 g/l. יכולה להיות אנגיואדמה בתנאים כאלו ? לאשתי יש בצקות מתמשכות בשפתיים , כפות ידיים וכפות רגליים שמתאימים לתיאור אנגיואדמה . האם מומלץ לבצע את הבדיקה תחת התקף או לחילופין במעבדה שלכם ולהוסיף בדיקת C4 ? תודה שמעון

אם יש בצקות צריך לחפש גורם אחר מאשר חסר של C1-INH מציע שתגיע אלינו למרכז לאנגיואדמה ב"שיבא" לבדיקות נוספות

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית