קשר בין אנג'יאודמה לדרייר (מחלת עור)

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

27/07/2023 | 12:42 | מאת: זהבה ר

זהבה ראשית ילידת 22.10.43. האם יש קשר בין דרייר לאנג'יאודמה? אני סובלת מדרייר משנת 1959. עד 1982 טופלתי בויטמין A ומשחות שונות. מ1982-1991 טופלתי בטיגסון ומאז 1992 בניאוטיגסון וקרם בטא קורטיין. ב2020 אובחנתי כחולת אנג'יאודמה. למרות שדרייר ואנג'אודמה מוגדרות כמחלות תורשתיות הורי לא סבלו מהן ולשמחתי גם ילדי (56, 54, 51) אינם סובלים. מאז גילוי האנג'יאודמה תכיפות התקפות הדרייר עלתה. האם יש קשר? מטופלת בטלפסט במינון 1-2 ליום.

למיטב ידיעתי אין כל קשר בין מחלת דרייה (Darier Disease) לבין אנגיואדמה. לא ברור לי מי אבחן אצלך אנגיואדמה ועל איזה בסיס (יש בדיקות ספציפיות). טלפאסט היא תרופה אנטיאלרגית המקילה על גרד אבל אין לה תפקיד משמעותי במניעת שתי מחלות אלה. רצוי שתתיעצי עם מומחה.

06/10/2023 | 05:20 | מאת: זהבה

אנג'יאודמה אובחנה ע"י ד"ר פנסוף אךרגולוג בקופ"ח כללית באמצעות בדיקת דם ספציפית. לאור החמרה קיבלתי אישור לזריקה חד חדשית Xolair 150 mg. רופאת העור בשירותי בריאות וכן רופא בי"ח רמב"ם גם כן לא יודעים על קשר בין שתי המחלות.

אנגיואדמה יכולה להופיע כחלק ממחלת עור נפוצה- אורטיקריה (חרלת), או כמחלה גנטית- Hereditary Angioedema- הקשורה בחסר של אנזים (C1 Inhibitor). הטיפול בשתי המחלות מחייב מעקב של רופא מומחה.

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית