שאלה לגבי בצקות שלא מובנת לי

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

05/05/2022 | 16:55 | מאת: יונהלה

שלום ד,נ... סטרואידם מיצרים בצקות זה ידוע,לאחר בדיקה לא ניתן תרופה אחרת לדלקת פרקים,ולכן יש בצקות ברגלים מידי פעם שמפריעות,.שאלה ראשונה איך נפתרים מבצקות? שאלה שניה מה תחליף לסטרואיד שגם מחזק תגוף?

אחת מתופעות הלוואי של שימוש ממושך בסטרואידים יכולה להיות צבירת נוזלים ובצקת. זו לא אנגיואדמה אלא בצקת מסיבות אחרות. במרבית המחלות הדלקתיות הכרוניות יש כבר טיפולים המחליפים את הסטרואידים (Steroid-sparing drugs). מומלץ להתייעץ עם מומחה לראומטולוגיה.

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית