קושי בהירדמות והתעוררות בלילה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

13/09/2009 | 09:37 | מאת: שלי

שלום, בני בן שנה ושבעה חודשים. מגיל ארבעה חודשים נרדם בכוחות עצמו וישן לילה שלם. מגיל שבעה חודשים נמצא בפעוטון ובתחילת שנה זו עבר לכיתה של בוגרים יותר (אותם ילדים מטפלות חדשות). בבוקר כשאני שמה אותו בגן הוא בוכה אך כשאני יוצאת נרגע והמטפלת אומרת שהוא צמוד אליה אך רגוע כל היום, משתתף ואוכל בצורה תקינה. בימים האחרונים, כשאני מניחה אותו במיטה הוא מתחיל לבכות ולצרוח וזורק את המוצץ על הרצפה. ברגע שאני נכנסת לחדר הוא נרגע אך בשנייה שהוא לא רואה אותי או את בעלי הוא שב וצורח. ניסיתי את שיטת החמש דקות ללא הועיל. הדבר חוזר על עצמו גם באמצע הלילה (הלילה הזה הוא התעורר ולקח יותר משעה וחצי עד שנרדם חזרה!). אני יודעת שאם אקח אותו אליי למיטה הוא יירדם ברגע אך אני לא מוכנה לתת לזה פתח. מה עושים? האם יכול להיות שזה סימפטום של חרדת נטישה? האם לתת לו לבכות בלי סוף? אמא עייפה.

13/09/2009 | 10:03 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

היות והתופעה נמשכת רק מספר ימים הייתי בשלב ראשון עוקבת ורואה אם היא נמשכת והופעת ל"כרונית". אם ממשיך אפשר לנסות דווקא לשבת על כסא על ידו בתהליך ההרדמות ולראות אם זה עוזר. אם לא- ממליצה לפנות למומחה להפרעות שינה בילדים.

13/09/2009 | 10:07 | מאת: שלי

ראשית, תודה על התגובה המהירה. שאלה נוספת- כאשר הוא מתעורר באמצע הלילה, האם להמתין לידו עד שנרדם או לתת לו לבכות מספר דקות?

13/09/2009 | 10:34 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

לאור זה שלפעמים לוקח לו גם שעה וחצי להרדם באמצע הלילה- הייתי ניגשת אליו ולא נותנת לו לבכות במהלך הלילה. עם זאת ברצוני להדגיש- כל זה נכון אם התופעה חדשה וקצרה. אם התופעה תמשך מספר שבועות-חודשים כדאי שתפנו ליעוץ מומחה להפרעות שינה. בהצלחה

26/10/2009 | 11:42 | מאת: מור

לי יש בעיה דומה. הבת שלי בת שנה ושמונה חודשים נרדמה כל הזמן לבד ורק במיטתה. לא בזמן הנקה, לא בעגלה, לא באוטו, לא בידיים, לא במיטה שלנו, רק במיטה שלה לבד. מאז שהיא התחילה לאכול דייסה לפני השינה אז היא נרדמת עם הבקבוק. בתקופה האחרונה (כנראה מאז שהיא נכנסה למעון, היא היתה עד גילשנה וחצי במשפחתון של 4 ילדים) היא רוצה שאני אשב לידה במיטה עד שהיא נרדמת, לפני כן אם היא לא היתה נרדמת הייתי מביאה לה עוד קצת דייסה לאכול ואז היא הייתה נרדמת. עכשיו אני מביאה לה ארוחת ערב של גדולים + 300 מ"ל דייסה והיא לא נרדמת. אתמול ישבתי לידה שעתיים וחצי עד שאבא שלה בא והחליף אותי ואני לא יודעת מתי היא נרדמה אני נרדמתי הרבה לפניה. היא בד"ע לא מתעוררת באמצע הליה ואם כן זה רק לקראת הבוקר ואז היא באה עם בקבוק למיטה שלי ומבקשת דייסה. אני לא יודעת להרדים אותה בצורה אחרת כי היא לא רוצה. בנוסף אני גם משחקת איתה הרבה בין חמש לשמונה אחה"צ, הזמן שאנחנו מבלות ביחד, כדי שהיא תתעייף

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים