קשיים בשינה כתוצאה משינויים בבית

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

11/09/2009 | 13:45 | מאת: שני

שלום רב, יש לי תאומות בנות 5 חודשים אשר עד כה ישנו לילות שלמים ללא בעיה. לפני כשבועיים חזרתי לעבודה ובנותיי נכנסו למשפחתון. מאותה נקודה אחת מהתאומות מתעוררת כל שעה בלילה לווא דווקא בבכי אלא בנדנודים. שום דבר לא מצליח להרגיע אותה חוץ משינה במיטה שלנו. כמובן שאחרי אינספור פעמים בהם היא מעירה אותנו אני מתייאשת ולוקחת אותה איתי למיטה. בנוסף לפעמים אני נותנת לה בקבוק שמרגיע אותה אך אני חוששת שנוהג זה יגרום לה לקום לאכול בלילות. אחותה לעומת זאת ישנה כל הלילה שנת ישרים. איך אני מתמודדת עם זה בלי להקנות לה הרגלים שלאחר מכן יהיה מאוד קשה להפתר מהם??? לעזרתך אודה

11/09/2009 | 17:51 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אני לא בטוחה שהסיבה לקשיים בשינה בשבועיים האחרונים הם דווקא השינויים בבית. בגיל 5 חודשים יכולות להיות סיבות אחרות לקשיים בשינה. עם זאת, אנו לא מגדירים "בעיה" כאשר משך התופעה הוא שבועיים. יתכן וזה דבר חולף, יתכן כאבי שיניים ועוד. רק אם התופעה תמשיך לאורך זמן - הייתי מגדירה זאת כבעית שינה. בינתיים- הדבר החשוב לבדוק הוא את תהליך ההרדמות. האם מדובר בהרדמות עצמאית או שההרדמות תמיד קשורה באובייקט מסוים (אבא/אמא/נענוע/בקבוק/מוצץ וכו'). בהצלחה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים