תינוק בן 8 חודשים שלא נרדם במיטה שלו

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

14/10/2009 | 13:08 | מאת: מיכל

שלום רב, התינוק שלנו יונק יניקה מלאה והתחיל לאכול מוצקים כבר בגיל חצי שנה. עד לפני כשבוע יש לנו טקס שינה של אמבטיה אח"כ אני מניקה אותו במיטה שלי בחדר חשוך וכאשר הוא נרדם שמה אותו במיטה שלו (שנמצאת ליד מיטתי). במהלך הלילה הוא מתעורר בין פעמיים לשלוש פעמים בלילה כאשר אני נותנת לו יניקה והא נרדם (הוא אפילו לא פותח עיניים כאשר הוא מתעורר במהלך הלילה ). לפני כשבוע אני ובעלי החלטנו שזה לא טוב לקשר לו את היניקה עם השינה וגם אם אני לא אהיה בשעות האלה בלילה אף אחד לא יוכל להרדים אותו מלבדי. לכן החלטנו לשנות את הסדר של טקס השינה- אוכל(יניקה בערך בשבע בערב) אמבטיה ואח"כ אני מרדימה אותו עם מוצץ ומנסה לשים אותו במיטה- הבעייה היא שהוא מזהה שאני שמה אותו במיטה ומתחיל לצרוח, בלילה הרא/שון שעשינו את זה בעלי היה נוכח ואני יצאתי מהחדר, התינוק בכה במשך שעה לסירוגין, יום למחרת אני עשיתי זאת הצלחתי להרדים אותו עם מוצץ ולא עם ציצי אך שאני שמה אותו במיטה הוא צורח ולא מוכן להישאר במיטה שלו. אני מיואשת ומרגישה שיצרנו אצלו משהו שלילי כלפיי המיטה מפני שלפני כן הוא היה נרדם על הציצי הייתי שמה אתו במיטה והוא היה נרדם. אני מרגישה חסרת אונים . מה אני אעשה על מנת לגרום לו לישון במיטה אפילו לא להרדם. תודה.

14/10/2009 | 21:04 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אתם בדרך הנכונה והחשוב הוא להמשיך להיות עקביים ולא להפסיק. אין לו רתיעה מהמיטה. הוא פשוט מתנגד להרגל שפחות נוח ומוכר לו ולכן הבכי. זה לא בגלל המיטה. זהו גם גיל מצוין לעשות את השינוי. במידה ולא תצליחו תוכלו לקבל הנחיות ועזרה ממומחה להפרעות שינה. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים