בעיות שינה קשות פעוט בן 2.2

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

25/10/2016 | 09:30 | מאת: יויו גם

שלום רב, בני בן שנתיים וחודשיים ויש לו היסטוריה של בעיות שינה. עד גיל שנה וכמה חודשים אכל תמל בלילה מספר פעמים. התעורר לזה ונרדם חזרה. הירדמות עצמאית מתחילה ועד סוף. אחר כך, התחילה דרישה של קרבה ובעיות הירדמות קשות, הן הירדמות ראשונית ומשניות- זה נע לפי תקופות. לעיתים יכול היה להירדם רק עם יד אחר כך רק כשאנחנו יושבים לידו וכו. אחר כך הייתה בעיה של דום נשימה, ירידה בשמיעה ונחירות. עשינו ניתוח כפתורים ושקד שלישי. בחודש האחרון הגענו למצב שבו אנחנו אחרי הטקס אומרים לילה טוב ויושבים מחוץ לחדרו כמה דקות והוא נרדם הירדמות ראשונית ובלילה הוא מתעורר כ-3 פעמים למים (המים על כסא לידו, לעיתים לוקח ולעיתים מתפנק וקורא לנו שנביא לו ונחזיר). ברוב הלילות נאלצים להחליף טיטול כי אחרת הטיטול קורס. בשבועיים האחרונים הוא מתעורר 3 פעמים נוספות בבכי וקשה מאוד להרגיעו (הייתה לנו תקופה של ביעותי לילה בעבר. זה לא זה. הוא גם בריא) הוא צריך פתאום שוב החזקת יד ושנשב ממש צמוד אליו. היינו אצל רופא שאמר לנו שבגלל שיש לעיתים נדירות שהוא ישן כל הלילה אז זה לא רפואי וזה התנהגותי. היינו אצל 2 יועצות שינה, עשינו מה שאמרו וגם זה לא עזר. מאז שהוא נולד כמעט ולא ישנו לילה רצוף ואני פיתחתי כבר הפרעת שינה. בנוסף שילמנו המון כסף למומחים ושום דבר לא עוזר. תמיד עושים טקס שינה קבוע. הולך לישון בערב - ברבע לשמונה. משתמש במוצץ והולך לגן מגיל שנה וחודש. בגן ישן כשעה בצהריים. אין שינויים מיוחדים בחייו. מאוד קשור לאמא. ילד חברותי, רגיש וחכם. שותה המון מים גם במהלך היום- בדיקת סוכר לפני חצי שנה הראתה שהכל תקין. אשמח מאוד לעזרה, לא יודעת אפילו כבר למי לפנות

הי, סך הכל בהחלט נשמע שאתם מתמודדים עם קושי לא פשוט, מצד שני לפי התאור ( וגם באופן כללי בקשיים מסוג זה) בהחלט ניתן לעזור ולרוב בזמן יחסית קצר דרך הכוונת ההורים. חשוב מאוד שתפנו לאיש/אשת מקצוע שמומחים בטיפול בסוג זה. ואני לא מתכוון ל"יועצי/יועצות שינה". חשוב להבין את מכלול הדברים שיכולים להיות בבסיס שימור הקושי, עם דגש רב על ההתנהלות שלכם מול קשיים אלו. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים