בעיות שינה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

14/05/2016 | 02:56 | מאת: גלית

שלום ילדתי לפני חודשים, אני בת 27, בריאה לרוב. מאז הלידה אני מתעוררת לתינוקת כל שעתיים שלוש כדי להאכיל אותה. כמובן שבמהלך היום אני עייפה מאוד ורק מייחלת לישון קצת. בשבועות האחרונים כשאני מתעוררת להניק, מסיימת ולא מצליחה לחזור לישון. ממש ערה לחלוטין. כשאני כבר רוצה לחזור לישון התינוקת מתעוררת שוב וחוזר חלילה. למעשה, נוצר מצב שאני מתפקדת במהלך.היממה על 3 שעות שינה, אולי קצת יותר, לא רצוף. אני חוששת שמשהו קרה למערכת העצבים שלי, בנוסף אני חסרת סבלנות וקצרה. כמובן שהמחסור בשעות שינה משפיע עליי מאוד ואני מרגישה תסכול רב שכשיש לי זמן לישון אני לא מצליחה. כמו כן, חזרה לי האסטמה ממנה סבלתי בילדות ואני משתמשת בלילות במשאף ונטולין. האם יתכן שהוא "ממריץ" ומפריע לי להרדם? האם יש פתרון כלשהו למצב ? תודה מראש

גלית שלום, החודשים הראשונים לאחר הלידה הם בהחלט לא פשוטים ומלווים במחסור שינה וממש "היפוך של יום לילה". עד גיל 6 חודשים תהליכי השינה של התינוק בד"כ משתפרים כתוצאה מתהליכי התפתחות נורמאליים. בשלב זה אני כמובן מקוה שאת מקבלת תמיכה בטח ובטח במהלך היום. מה שאפשר לעשות בערך מגיל 3-4 חודשים זה כדי לנסות לעזור לתינוק לסגל הרגלי שינה טובים יותר זה: 1. להקפיד על טיול בוקר בו יהיה חשוף לאור. 2. לנסות לשים במיטה כשישנוני אך לא ישן 3. לנסות להקפיד על זמני הליכה לשינה קבועים. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים