ילד נרדם בגן

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

19/01/2016 | 22:32 | מאת: נתי

שלום ד"ר קושניר, בני בן חמש וחצי אמור לעלות שנה הבאה לכיתה א'. הוא בגן עירוני כאשר בגן לא ניתן לישון. בכל אופן הבן שלי במפגשים (ישיבה קבוצתית) מנמנם על הכסא או בשעות הצהריים (בצהרון) לפעמים צריך שינה חזקה (למרות הרעש וההמולה בגן). ישן כ 11 שעות שינה. בדיקת מעבדת שינה יצאה תקינה. בבדיקות הדם היתה בילירובין טוטאל יצא 1.3 בהחרגה וAST - ערך של 44. האם אתה יכול לשער מה הסיבה לעייפות. שאר הבדיקות תקינות.תודה רבה

נתי שלום, אתה מתאר פה ישנוניות ולא עייפות. אני שמח שתוצאות מעבדת השינה יצאו תקינות. לא יכול להתיחס לתוצאות שכתבת אינני רופא. באופן כללי, בערך בגיל 4-5 ילדים כבר לא צריכים "ביולוגית" לישון בצהריים. יתכן שאצלו זה יקח עוד קצת זמן, יתכן שהוא זקוק לעוד קצת שעות שינה בלילה. כמובן צריך לבדוק את התמונה של הרגלי השינה אבל במסגרת מקצועית ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים