בן 10.5 מתעורר כל לילה כבר למעלה מחודש

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

17/01/2016 | 23:29 | מאת: דפנה

בני בן 10.5 למעלה מחודש מתעורר בלילות מבולבל, מתלונן על כאבי ראש.,ללא כושר התמצאות. נראה כאילו התעורר מחלום בלהות מחזיק את הראש. אם מדבר מתלונן שהראש כואב. מתעורר מספר פעמים בלילה. מחפש את השירותים. לעיתים עושה פיפי ולפעמים בקושי יוצא. בדיקת רופא עיניים לחץ תוך גוגלתי תקינה. בדיקות דם יצאו תקינות למעט עדות להדבקות במחלת הנשיקה לפני כ 6 שבועות. בירור נוירולוגי מחכים לתור. מודאגים מאד. מה ממליץ לעשות?

דפנה שלום, כשיש מחלה, כגון שפעת, הרבה פעמים יש החמרה של כל מיני תופעות ליליות שיכולות מאוד להטריד את ההורים אך אינן מסוכנות כלל, כמו ביעותי לילה. בגילאים אלו זה די נפוץ. בכל מקרה כמובן המשיכו עם הברור הרפואי, אפשר גם לפנות לרופאים שמומחים לשינה דרך מרפאות בביתי החולים. יש למשל גם בתל השומר וגם באיכילוב. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים