שנה וחודשיים בלי לישון

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

07/12/2015 | 12:59 | מאת: שני

שלום רב, בני בן השנה וחודשיים נולד עם כלייה מולטיציסטית דיספלסטית לא ישן לילה רצוף מאז שנולד. בהתחלה היו אלה הגזים שהעירו טותו כל שעה..זה המשיך עד גיל חצי שנה ואז התחלנו ביעוצי השינה..3 יועצות שלוש שיטות שונות והתמדה של חודשים על כל שיטה לא עזרו ולצערנו כמעט 3000 שח הלכו לפח..היינו אצל הרופאים שאמרו שזוהי בעייה התנהגותית..אבל היום יש טקס שינה שבו הולך לישון במיטתו בלי נגיעות ללא בכי בכלל ונרדם יפה מאוד...הבעייה היא שמתעורר 3-4 פעמים בלילה! תמיד בסביבות 00:00 ובסביבות 3:00 ועוד במהלך הלילה... לפעמים מתעורר בצרחות ולפעמים ביללות. כמעט וטף פעם לא נעמד שהוא מתעורר הכל בשכיבה וכמעט תמיד נרגע שמגיעם אליו ומלטפים את הגב או שאומרים לו שששש מרחוק. הילד מפותח מאוד לגילו סקרן ופעלתן ולכן שללו בעייה נוירולוגית..האם יכול להיות קשר לכליות??)התפקוד כרגע תקין וטוב והכלייה המולטיציסטית נספגה( הפחידו אותי שבגלל שזה מחזור שינה שני ושינה עמוקה הכלייה אולי עובדת יותר ואז בגלל זה הוא מתעורר...האם יש איזשהוא פיתרון????

שלום על פניו מכוון שאתם מצינים שכשאתם מגיעים אליו הוא נרגע כנראה זה ע"ר התנהגותי והוא צריך אתכם כדי להרגע .כמובן שצריך לעשות הערכה מקיפה יותר. יש ילדים שנרדמים היטב ללא צורך בהורים אך מתעוררים בלילה. אני ממליץ לכם לפנות לאיש/אשת מקצוע מומחים בשינה ולא ל"יועצת שינה". באופן עקרוני ניתן לטפל בקשיים אלו תוך זמן יחסית קצר ובהצלחה רבה. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים