שינה לא רציפה ועירנות מוגברת בשעות הלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

02/11/2015 | 07:41 | מאת: דנה

שלום, הבת שלי בת 4 חודשים. לפני כ-3 שבועות התחלנו סדר יום שמתחיל בשש בערך ונגמר ברבע לשמונה היא כבר לא אוכלת באמצע הלילה (אוכלת סימילאק). את הארוחה הראשונה היא אוכלת גשהיא קמה ואת האחרונה כשהולכת לישון. גם בתנומות במהלך היום וגם בלילה היא מתעוררת כל 40 דק'. בלילה היא נרדמת לאחר טקס שינה שכולל מקלחת, אוכל והשכבה לישון שבה אני מלטפת לה את הפנים בעדינות עד שהיא נרגעת או נרדמת. במהלך היום נרדמת על הידיים או על הספה לידי ואז מעבירה אותה למיטה קטנה במהלך הלילה עד שעה 3-4 לפנות בוקר כאשר היא מתעוררת אני שמה לה את המוצץ והיא פשוט חוזרת לישון לבד. החל משעה 3-4 לפנות בוקר המוצץ כבר לא מספיק. יש לילות שהיא מתעוררת ממש עירנית, ולא רוצה לחזור לישון וכשאני מנסה להרגיע אותה היא מתנגדת ובועטת. יש לילות שהיא מתעוררת עייפה אבל מתקשה להרדים את עצמה (בניגוד למה שקורה בשנת הלילה עד לשעות אלה). כדיי להחזיר אותה לישון אני צריכה לנענע את העריסה, או ללטף אותה (אני מתעקשת לא להרים אותה מהרגע שהיא נכנסת למיטה בלילה ועד הבוקר). התהליך הזה של להרדים אותה מחדש בשעות האלה יכול לקחת אפילו שעה. אני יודעת שהיא לא רעבה, כי ניסיתי להאכיל אותה באחת הפעמים, אבל היא כמעט ולא אכלה, ורק נהייתה עירנית יותר ובכתה וצרחה ורצתה להתחיל את היום. במהלך היום היא ישנה כשעה וחצי בבוקר ובצהריים, ובערב עוד 40 דק' (אני בכל פעם מרדימה אותה מחדש כדיי שלא תגיע לשנת הלילה מותשת מידיי). השינה של הערב מסתיימת לכל המאוחר ברבע לשש. איך אוכל לעזור לבתי לישון יותר מ-40 דק' רצופות, וחשוב מזה - מה אפשר לעשות כדיי למנוע את המצב הזה שבו כל לילה החל מ-3 או 4 עליי להשקיע מאמצים להרדים אותה שוב? תודה

דניאלה שלום, בגילאים האלו יש שינויים התפתחותיים משמעותיים ביותר ובין היתר בשינה. ההמלצות בגיל זה הן 1) לשים את התינוק ישנוני אך ער בהשכבה, 2) לחשוף לאור יום בבוקר, 3) לשמור פחות או יותר על שעות קבועות של השכבה ויקיצה ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים