קושי בהירדמות - בת 4

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

12/10/2015 | 20:30 | מאת: דנה

שלום, בתי בת 4 מתמודדת עם קושי בהירדמות בלילה. מאז ומתמיד היא מתעוררת ב-6:00, או אפילו לפני, ללא קשר לשעת ההירדמות בלילה. בגן היא ישנה כחצי שעה בשעה 14:00, ובערב אחרי טקס שינה קבוע, מרגע הכניסה למיטה (19:30) לוקח לה כשעה-שעה וחצי להירדם. אציין כי בחודשים האחרונים החלה לומר שהיא מפחדת לישון לבד, שואלת מי ישמור עליה ולא נרדמה לבד בחדר. התחלנו איתה היום תכנית התנהגותית שלפיה, על כל לילה שהיא נרדמת לבד בחדר (לאחר טקס השינה, הכולל קריאת סיפור) תקבל מדבקה, ואחרי רצף של 10 ימים נקנה יחד ספר, בתקווה שזה יעזור. היא מאוד עייפה במהלך היום (גם עפ"י דיווחי הגננת), נוטה להתפרצויות זעם ולתחושתי מקור הבעיה הוא בשינה. האם אני צודקת? ואם כן, מה עוד נוכל לעשות כדי לעזור לה? למי כדאי לפנות? תודה מראש!

שלום דנה, בגיל זה יש אחוזים רבים של ילדים הסובלים מפחדי לילה עם השפעה שלילית על השינה. דבר שמוביל הורים רבים "לפתור" את הנושא על ידי שינה או המצאות משותפת. דבר שיכול להוביל דווקא לשימור הבעיה לטווח הארוך. בהחלט אצל ילד עם שינה משובשת יכולה להיות השפעה כזו שתוביל לקשיי קשב, קשיי התנהגות וכן הלאה. התוכנית שלכם אולי תעבוד אתם כמובן מוזמנים לנסות. במידה ולא אפשר לפנות לאיש/אשת מקצוע שמתמחים בטיפול התנהגותי. באופן עקרוני ניתן לפתור את קושי זה במספר פגישות בודדות דרך הכוונת הורים ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים