בת 5 חודשים - שינות קצרות ביום

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

03/05/2015 | 09:43 | מאת: רביד

שלום, בתי בת ה 5 חודשים ישנה מ 19:30/20:30 עד בערך 06:30/ 07:00. מתעוררת בדכ פעמיים. פעם אחת למוצץ ופעם אחרת לאוכל (אם לא מספיק מוצץ...) . היא יכולה לאכול ב 01:30 ויכולה לאכול ב 05:00-זה מאד משתנה. במשך היום אוכלת בערך כל 4 שעות. בשבועות האחרונים לא אוכלת ככ טוב - לפעמים אפילו פחות מ120(בלילה אוכלת מצוין בערך 160/170 מל). הבעיה היא שאין לה כמעט שינות ארוכות ביום. מתעוררת אחרי 30/40 דק אחרי שנרדמת לבד במיטה שעה וחצי-שעתיים אחרי שהתעוררה. הבעיה היא שהיא נהיית שוב עייפה לקראת ההאכלה הבאה ואז יכולה להרדם ישר אחרי האוכל. אין סדר של יקיצה+אוכל, משחק ואז שוב שינה עד האכלה הבאה. אני מנסה לתת לה זמן להרדם לבד אחרי שמתעוררת ולא ניגשת אליה. לעיתים (לא קרובות) זה מצליח והיא חוזרת לישון. לרוב לא. כשהיא מתחילה לבכות נורא אני מנסה להרגיע על הידיים ולהניח שוב. בדכ לא נרגעת עד שמוציאה אותה מהחדר בתנוחה אופקית-כאילו לא רוצה לישון. האם אני צריכה להתעקש ולתת לה לבכות נורא??? יש לציין גם שהיא מתעוררת לפעמים ממש בקלות מכל רעש קטן. יש לה אח בבית אז זה לא שהבית שקט במיוחד... תודה, רביד

רביד שלום, החודשים הראשונים של החיים מתאפיינים בשינויים רבים וביניהם גם השינה. במשך זמן זה שנת היום הולכת ומתקצרת ושנת הלילה הולכת ומתארכת. לאחר גיל 6 חודשים באופן עקרוני כבר לא צריך להאכיל בלילה (אצל תינוק שמתפתח יפה), דבר זה חשוב כי יכול להיות קשור ליקיצות. חשוב להקפיד בגיל זה על חשיפה לאור יום, לשים את התינוק ישנוני אבל ער כשאת משכיבה לישון וכן לנסות לשמור על שגרה של השכבה ויקיצה. יש הרבה שינויים שיקרו כתוצאה מהתהליך ההתפתחותי אם עדיין ישנם קשיי שינה בעוד מספר חודשים אז כדאי לפנות ליעוץ ד"ר יונתן קושניר www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים