התעוררויות תכופות בלילה לבקבוק בת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

20/01/2015 | 13:46 | מאת: שני

שלום רב, ביתנו בת שנה וחצי, מעולם לא ישנה לילה רצוף. בחודשיה הראשונים, בשל חוסר עלייה מספקת במשקל, הורו לנו רופאים להעיר אותה לאכול כל 3 שעות בלילה ועד היום היא מתעוררת כל פרק זמן דומה (3-4 שעות) ומבקשת בקבוק. היא נרדמת עצמאית וחוזרת לישון טוב אחרי כל קימה כזו לאוכל. על מנת לגמול אותה מהאכילה בלילה ומהקימה התכופה ניסינו בשבועות האחרונים להקטין בהדרגה את כמות האוכל בבקבוק, אך כשהגענו ל60 ואז ל30 cc היא התחילה לקום כל שעה ולבקש עוד בקבוק. אם לא נענים לה היא מגיבה בצרחות היסטריות ולא נרגעת עד שלא מקבלת בקבוק. היינו שמחים מאוד לקבל המלצה כיצד לגמול אותה מאכילות אלה, שכן עושה רושם שמלבד הצורך הפסיכולוגי וההרגל היא ממש רוצה לאכול. תודה רבה

שלום, אם אין עוד הנחיה מהרופאים להאכיל בלילה אז בהחלט אפשר להתחיל לעשות תהליך של "גמילה" בהקשר שכך שהאוכל עומס בבסיס של היקיצות הליליות. הנקודה היא שכרגע כשיש צרחות היא יודעת שתקבל את הבקבוק בסופו של דבר וכך "תרגע" ותרדם. המטרה היא להגיע למצב שבו ה"תלות" בהאכלה הלילית תרד וכך גם יופחתו היקיצות. הדרך היא להוריד בהדרגה את האוכל ונשמע שאתם בדרך הנכונה אך נשמע שכדאי שתפנו ליעוץ מקצועי שיעזור לכם בהמשך תהליך זה ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים