קשיי שינה וטונוס שרירים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

04/12/2014 | 13:08 | מאת: אפרת

שלום רב, בתי בת 7.5 חודשים לרוב מתקשה מאוד להירדם, לוקח המון זמן ומלווה בבכי רב. גם כשנושאים אותה בידיים זה קשה ולא תמיד מסתדר. כמו כן, השינה שלה שטחית ומתעוררת בקלות. ככל הנראה זה מאז שנולדה.. קראתי על סיבות שמאפיינות תמונה שכזאת, ואחד מהם הוא טונוס שרירים גבוה. היא דילגה על זחילת גחון. עומדת על 6 מגיל 6 חודשים והתחילה לזחול 6 מגיל 7 חודשים. היא ישנה רק על הגב (כך רגילה) וכאשר מתהפכת בשנתה על הבטן מייד מתעוררת. אשמח לדעת האם התיאור הזה עלול להצביע על טונוס שרירים גבוה? מי מוסמך לאבחן זאת? האם יש מה לעשות בנידון? והאם יש קשר בין זה לקשיי שינה? (שזה הקושי העיקרי שאנו מתמודדים מולו). תודה!

אפרת שלום, אני מציע לך לפנות עם שאלות אלו לרופא הילדים המטפל. בכל מקרה לא אמור להיות קשר להפרעות שינה. הייתי בוחן יותר את ההתנהלות שלכם ההורים סביב ההשכבה שלה והתגובה שלכם ליקיצותיה בלילה כגורמים שיכולים להשפיע על השינה שלה ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים