ילדה בת שנתיים שלא נרדמת אחרי גמילה(שלה) ממוצץ

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

05/11/2014 | 21:38 | מאת: מיכה לוי

שלום הילדה שלי עד גיל שנתיים פק"ל ב7 הולכת לישון עם מוצץ לילה שלם , לפני כמה ימים היא החליטה שהיא לא רוצה מוצץ ,כל מוצץ שמקבלת (מכל הסוגים) פשוט זורקת ולא רוצה , אמרנו מעולה! במקביל היא התחילה לאמר לנו מתי יש לה פיפי וקקי אז גמלנו אותה (בקלות). עכשיו חיינו השתנו לגמרי , היא לא ישנה בגן ומעירה את כל הילדים בנוסף נרדמת בלילה בשעה 22:00 אחרי סרטים ובכי ובבוקר אנחנו מעירים אותה לגן. ניסינו הכל , קנינו לה את כל המוצצים בכל הצבעים והצורות. דיברנו איתה אינספור אבל היא עקשנית לא הולכת לישון ולא רוצה מוצץ. מה אפשר לעשות ?

שלום, ילדים בגיל זה באופן עקרוני עדיין ישנים בצהריים וקושי לישון בצהריים יכול להוביל לקושי בהדרמות בלילה. צריך לבדוק האם בתכם כרגע הורידה את המוצץ אך תלויה למשך בכם כדי להרדם. במקרה שזה כך אפשר להתערב באופן התנהגותי דרך הדרכה שלכם ההורים ולהוביל לשיפור. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים