ילד בן 5 עם בעיות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

04/11/2014 | 18:34 | מאת: שני

הבן שלי בן 5 מתעורר המון פעמים בלילה ונראה כאילו הוא לא ישן בכלל. אפשר לספור על יד אחת לילות שלמים שהוא ישן רצוף. יש לציין שהוא נרדם במיטה שלו ובשעות קבועות בין 8 ל 8 וחצי ובמהלך הלילה הוא מתעורר בין 4-5 פעמים מגיע אלינו לחדר של ההורים ופשוט מבקש שנחזיר אותו למיטה. בעבר הוא היה מבקש לישון אתנו אבל היום הוא יודע שאנחנו לא מסכימים אז הוא פשוט מגיע ומבקש שנחזיר אותו למיטה שלו. הילדבמשך היום עצבני ומתנהג בצורה לא יפה ואני בטוחה שיש קשר לחוסר השינה שלו בנוסף אנחנו ההורים קמים עייפים מאוד לעבודה. מה אפשר לעשות ואיך מרגילים אותו לישון שינה רצופה??

שני שלום, בהחלט נשמע אתגר. על פניו נראה כי הקושי הינו על רקע התנהגותי. בהחלט יתכן שכתוצאה מהשיבוש בשינה הקושי ההתנהגותי מוחמר אך גם יתכן שהשינה היא חלק מקושי התנהגותי נרחב יותר ויתכן שזה גם וגם. בכל מקרה על פניו נשמע לי שכדאי שתפנו לאיש מקצוע המתמחה בטיפול בבעיות מסוג זה שיוכל ללוות אתכם בהכוונה התנהגותית להוביל לפתרון הבעיה. צריך ללמוד את אופי הבעיה ובעיקר ללמוד על הגורמים המאפשרים והמשמרים את הקושי. בד"כ התערבויות לקשיים מסוג זה נעשות על ידי הדרכת הורים ויכולות להוביל לשיפור ניכר. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים