בן 2.8 קם לעיתים תכופות בלילות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

18/10/2014 | 21:00 | מאת: שרית

שלום ד"ר קושניר, אני אובדת עצות וזקוקה לעצה טובה. בני בן השנתיים ושמונה חודשים (בכור לאחות בת שנה וחמישה) קם מידי לילה, בכל רבע שעה בממוצע, בבכי היסטרי שהוא מפחד, מדמיין, שומע וכו. הוא ישם עם אחותו בחדר, מבקש היא תישן איתו במיטה וכך קורה ועדיין כל לילה כל הלילה הוא פתאום (החל מ 23:00-24:00 לערך)צורח, ראש בכרית ועוצם עיניים ולא מוכן לפתוח אלא אם אנחנו מגיעים אליו. זה סיוט. לוקח לו כשעה להירדם באותן טענות. הוא עם אחותו בחדר וישן איתה ופשוט מעיר אותה, אנחנו לא מצליחים להתיישב והוא צועק שוב ואנחנו מגיעים מרגיעים וחוזר חלילה. לפני תקופה זו כל אחד ישן במיטתו ולא הייתה בעיה, בחודשיים האחרונים אנחנו במאבקים על מיטתנו, או שאחד ההורים עובר למיטה שלו וישן עם הילדים ובמקרים אחרים הוא ישן אצלנו במיטה. אנחנו עוברים בין מיטות, מוצאים עצמנו אפילו ישנים על השטיח בחדר הילדים.אנחנו סבלניים עד כמה שניתן, לעיתים כועסים.. נדמה שהילד באמת חווה ברב המקרים תחושות פחד (רעידות, בהלה) ובמקרים אחרים הוא מנצל את הרגישות ובוחר שלא להתמודד לבד ... מה עושים?? תודה רבה!

שרית שלום, לכם ההורים יש תפקיד משמעותי ביותר ביכולת לעזור לבנכם להתמודד עם הקושי. כרגע מה שנראה הוא שכל הבית נסחף סביב הפחדים כמו מצב של בני ערובה. באופן עקרוני המטרה היא לעשות תוכנית מסודרת שבה אתם תנהלו את הפחד וההתמודדות של בנכם ולא הפחד עצמו בתוכנית כזו אתם יוצאים בהדרגה אך בצורה נחושה ועקבית מהתפקיד של "פתרון הבעיה" לבנכם ובעצם מאלצים אותו להתמודד וכך להתגבר. באופן עקרוני אפשר להיות במקום הרבה יותר טוב תוך זמן יחסית קצר אם פועלים נכון. אני מציע לכם לפנות לאיש/אשת מקצוע שיעזרו לכם בכך. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים