זקוקה נואשות לעזרה!!!

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

11/10/2014 | 09:57 | מאת: ר

שלום לכם, בתי בת 4 וכשנה וחצי היא בלילות מתוך השינה צורחת כ-3-4 פעמים בכל לילה, ואני קמה אליה כדי להרגיע אותה . בבוקר היא לא זוכרת שצרחה. הצרחות הם כגון: "אמא אמא..." או יכולות להיות "לא זה שלי, זה שלי..." וכאלה .הכל בהסטריה, עד שאני לא קמה להרגיע אותה היא לא תפסיק לצרוח. וכמובן שאין לי לילה אחד רצוף של שינה וזה משפיע אישית עליי בקושי לקום בבקרים ובחוסר שינה. מה שחשוב לי יותר זה איך להפסיק את הצרחות שלה ולגרום לה לשינה רצופה? וממה נובעות הצרחות? מתי זה יעבור? זקוקה נואשות לעזרה!!!

ר שלום, לא ברור מתוך מה שרשמת האם מדובר בביעות לילה או במשהו למשל על רקע התנהגותי. אם היא מיד נרגעת כשאת באה אז כנראה שיש כרגע "תלות" בך כספקית ההרגעה והמטרה הטיפולית היא לשחרר בהדרגה את תלות זו. באופן עקרוני התערבויות כאלו הינן קצרות ומובילות לשיפור תוך זמן קצר. מכוון שזה נמשך זמן רב אני מציע כי תפני לגורם מקצועי להערכה, הבנה של התמונה וקבלת פיתרון ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

12/10/2014 | 08:55 | מאת: ר

שלום ד"ר ,בהמשך לשאלה קודמת שלי לא מדובר בבעיה התנהגותית, ולאיזה גורם מקצועי עליי לפנות?

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים