דרכי טיפול בקשיי הירדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

06/10/2014 | 23:44 | מאת: נעם

ערב טוב, ילדנו בן ה- 10 הולך לישון בשעות קבועות בחדרו אך מתהפך במיטה זמן רב עד שנרדם .תהליך ההרדמות הארוך מאד מתסכל אותו ומפריע לו. בבדיקת שינה שערכנו הומלץ לנו על טיפול. מהן האפשרויות הקיימות לטיפול האם הן תרופתיות או התנהגותיות? הבנו שיש מכשיר שניתן להצמיד לילד לתקופה קצרה ע"מ לאבחן בוודאות בעיה זו מדוע צריך מכשיר זה אם הילד נבדק בבדיקת שינה?

נועם שלום, לא ברור איזה בדיקת שינה עברתם, לא ברור מה היו הממצאים, לא ברור האם הומלץ על טיפול התנהגותי/פסיכולוגי (אחרי שהממצא הראה כי אין בעיית שינה "פיזיולוגית") או על טיפול אחר. בנוסף, לא ברור על איזה מכשיר אתם מדברים, יש מגוון רחב מאוד של מכשירים. ברור שאין צורך להצמיד לילד מכשיר מסויים אם הוא בודק את מה שכבר נבדק. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים