פחד משינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

01/10/2014 | 12:36 | מאת: ממה

שלום בני בן שנה ותשעה חודשים, מסרב להיכנס למיטה כשעייף ובכלל לשמוע על שינה. הוא נרדם ב 11 בלילה וקם ב 7 בבוקר. ישן בצהריים עוד כשעה וחצי שעתיים. בצהריים הוא נרדם בנסיעה ברכב בלבד. מסרב להיכנס למיטה לישון בצהריים. בעבר הוא לא היה כך, בערב היה שותה בקבוק ונרדם במיטה בלי בעיה. בחודש האחרון זה מטורף, זה התחיל בשעה שעתיים של בילוי ליד המיטה עם שירים עד שנרדם ועכיו גם זה הןא לא מסכים. בימים האחרונים נרדם בטרמפולינה מול הטלויזיה. אני מניחה שחלק מהעניין זה שהוא רוצה לראות את אבא שלו כשהוא חזר מהעבודה ולבלות איתו אז ב 8 בערב בערך הוא "מתעורר לחיים" ואפילו שהוא מתעייף, לא ניתן להכניס אותו למיטה, זה בתי אפשרי. הוא גם לא רוצה לישון במיטה שלנו ההורים. מה הבעיה שלו ואיך מתמודדים ? תודה

ממה שלום, לפי התאור שלך נשמע כי ה"בעיה" שלו מתאפשרת ונשמרת על רקע ההתנהלות ההורית מול קשייו. אתם צריכים לקבל הכוונה כיצד לא לאפשר לו לבצע את התנהגויות אלו שלפי תאורך ככל הנראה נמצאות בבסיס הבעיה. אני מציע לכם לפנות ליעוץ מקצועי בנושא בד"כ הפתרון לקשיים מסוג זה הינו קצר טווח ויעיל מאוד ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים