קושי להירדם בלילה ילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

01/10/2014 | 08:56 | מאת: יעל

שלום, בתי בת שנתיים וחודשיים, לדברי הגננת במשפחתון היא ישנה כשעה כל יום בשעות הצהריים- בין 13:00-14:00. היא מתקשה מאוד להירדם בלילה, נכנסת למיטה ב20:00, אך לא מצליחה להירדם ונשארת ערה עד 22:00 ולפעמים עד 23:00 בלילה, תוך הסתובבות בבית (מה שמפריע מאוד להתנהלות שלנו בשעות הערב, בהם אנו רוצים שקט). חשוב לי לציין כי היא קמה בבוקר בשעה מוקדמת 6:30ובמשך אחר הצהריים פעילה במשחקי הבית והחצר.בנוסף, שנת הלילה שלה לא רציפה והיא מתעוררת מספר פעמים ועוברת לישון איתנו במיטה. האם יכול להיות שהיא כבר לא זקוקה לשנת הצהריים בגיל כה צעיר? האם יש פתרון אחר לקושי? אשמח לתשובה...

יעל שלום, ילדים בגיל זה בהחלט זקוקים לשנת צהריים. מתוך התאור הקצר נראה שהקושי הינו על רקע התנהגותי. המטרה הטיפולית היא לעבוד של שינוי ההתנהלות ההורית שלא תאפשר הסתובבות בהשכבה וכן אפשרות של שינה משותפת בהמשך הלילה. התנהלות כזו גם מאפשרת וגם משמרת את הבעיה. אפשר להעזר בהכוונה מקצועית. בד"כ הפתרון לקשיים מסוג זה הינו קצר טווח ויעיל מאוד ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים