ילד בן 5 שלא ישן מספיק שעות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

28/09/2014 | 07:56 | מאת: סבתא

נכדי בן ה5 הולך לישון כל יום ב20.30 ומתעורר ב5.30 בבקר ולא יכול להרדם שוב .האם ניתן לעזור לו להאריך את שעות השינה שלו ?ילד מאד פעלתן ,נרגש מכל ארוע שהוא עומד לפניו ,אפילו לחזור לגן אחרי חופשה.תודה סבתא

לסבתא שלום, יש שונות רבה בשעות השינה של ילדים. מה שצריך לוודא כי אחרי היקיציה בחמש וחצי הוא אינו הולך ונרדם אצל ההורים הוא שנרדם לאחר חצי שעה במיטתו לאחר שעסק בפעילות מסויימת. זה יכול להעיד כי לא ישן את מלוא שעות השינה שמתאימות לו. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

28/09/2014 | 23:27 | מאת: סבתא

תודה על התשובה ,אבל הילד מתעורר כל יום ב5.30 ורוצה לקום וללכת לגן , לא מוכן להעסיק את עצמו, מעיר את כל המשפחה .לא יכול לחזור לישון גם לא רוצה . הרי אי אפשר להכריח לישון .האם יתכן שזאת כמות השעות שהגוף שלו זקוק ולא יותר ?או שחסר לו מלטונין ? האם ניתן לעזור לו?

יתכן בהחלט שאלו שעות השינה שלו. אם אתם מוטרדים מכך כדאי לעשות הערכה מסודרת במסגרת מקצועית

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים