שיתוק שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

28/09/2014 | 00:59 | מאת: גלי

לפני שלוש שנים בערך הייתי סובלת ממש ממה שאבחנו כשיתוק שינה. הייתי קמה בפתאומיות לאחר שינה (קצרה יחסית) מרגישה משותקת בכל הגוף. לא יכולה להזיז אצבע. זה היה גם נלווה בדברים מפחידים. הייתי רואה אנשים מסביבי. שדים. מלכים. אנשים מתים. הייתי מרגישה תחושת ריחוף ורעש חזק באוזניים. לפעמים אפילו הייתי מרגישה כאילו מישהו ממש יושב עליי על החזה ואני לא יכולה לנשום.. או שמישהו חונק אותי. כמה שמנסים להלחם בזה אי אפשר להשתחרר. זה הדבר הכי מפחיד שאני אי פעם חוויתי. בזמן האחרון זה חוזר. לא בעוצמות האלו אבל אני כן רואה מגמת עליה.. אני מפחדת. להרדם. למות בחלום.אני רוצה לדעת אם לתופעה הזו יש פתרון. אולי תרופה? טיפול? אני יודעת שרוב הדברים שכתבתי פה נשמעים הזוים ולא הגיוניים.. וכן אפילו כמה רופאים חשבו שזה התקפים פסיכותיים. אני באמת צריכה עזרה

גלי שלום, דוקא הדברים שכתבת פה אינם (לי לפחות) נשמעים הזויים ולא הגיוניים, אלא מוכרים, אבל בהחלט יכולים להפחיד. אני מציע שתפני למעבדת שינה לבחון בצורה יסודית את השינה שלך. בדגש על מעבדת שינה. בהחלט הרבה אנשי מקצוע אינם מכירים את תופעות אלו ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים