בן 3 מתעורר הרבה בלילות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

26/09/2014 | 06:22 | מאת: אמא עייפה

שלום רב, בני בן שלוש וחודשיים. הוא מתעורר בלילה בין 2-4 פעמים ולפעמים אף יותר. פעמים רבות נראה כי הוא בביעוטי שינה, אנחנו מנסים לתקשר איתו והוא צורח מתוך שינה, ולפעמים אלוהים יודע למה הוא מתעורר. הוא נכנס למיטה בין השעות 20:00-20:30 ואנחנו משתדלים שזה יהיה ברוגע ובנעימות, אחרי מקלחת נעימה, סיפור ושיר.לוקח לו זמן להרדם היות והוא בלי מוצץ. אני חייבת לציין שהוא ילד שמפחד מהכל, חיות, סיפורים וכל מיני דברים כאלה ואחרים, רעשים ועוד. אנחנו מאוד משתדלים לתת להם ביטוי ולדבר עליהם. אבל הוא פשוט מתעורר המון ואנחנו ממש עייפים. מה עושים??? תודה ושנה טובה ומתוקה

שלום לאמא עייפה, יקיצות בלילה יכולות להגרם ממגוון סיבות. בין היתר גם כתוצאה מפחדים גם מסיבות התנהגותיות (הרגלים) וגם מביעותי לילה. כל סיבה כזו דורשת התערבות אחרת ובד"כ ניתן להגיע לשיפור רב מאוד בזמן יחסית קצר. אני מציע לכם לפנות לגורם מקצועי לעשות הערכה קלינית של השינה וגורמים נוספים כך תוכלו להתאים את ההתערבות. חשוב גם לשלול למשל הפרעות נשימה בשינה שיכולות להשפיע על התמונה אותה אתם מתארים. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

18/10/2014 | 21:06 | מאת: שרית

הי אמא עייפה :-) גם אני אמא עייפה, ונשמע שאנחנו באותה הקלחת. אני אובדת עצות. אם תרצי, אשמח אם תשלחי מייל פרטי כדי שנוכל לתקשר על הנושא ...שלי: [email protected]

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים