שעת יקיצה מוקדמת מאוד

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

16/09/2014 | 08:24 | מאת: נועה

שלום, בני בן שנה ובסה"כ ישן מצוין בלילות, נרדם באופן עצמאי במיטה ולמעט מקרים חריגים לא מתעורר באמצע הלילה. העניין הוא שהוא מתעורר בחמש וחצי בבוקר (לפעמים גם קצת לפני). הוא הולך לישון בין 19:30 - 20:00 וגם כשניסיתי "למשוך" אותו לשעה מאוחרת יותר בערב זה לא שינה את שעת היקיצה ורק עשה אותו עצבני. ניסיתי גם להשאיר אותו במיטה בבוקר אבל הוא פשוט לא נרדם שוב.. האם יש דרך לאחר את שעת היקיצה? תודה רבה

הדס שלום, אין דרך לאחר לו את שעת השינה. מה שרשמת דווקא יכול לשבש לו את השינה. אולם יש ילדים שמתעוררים מוקדם בבוקר, מגיעים למיטת ההורים ונרדמים שם או שההורים מתחילים לשחק איתם ולהתחיל את היום. חלק נכבד מילדים אלו נרדמים גם תוך שעה מיקיצה זו. אם זה העניין מתייחסים ליקיצה זו כמן לכל יקיצה במצע הלילה עם ההתערבות הרלוונטית. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים