בן שנתיים וחצי מתעורר באמצע הלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

12/09/2014 | 07:19 | מאת: שיר

שלום. בני בן שנתיים וחצי ומאז שהוא קטן הוא אף פעם לא ישן לילה רצוף והוא נרדם לבד במיטת מעבר שלו שנמצאת בחדר הורים מלפני חודשיים וחצי נולדה לו אחות וכבר משהו כמו חצי שנה הוא קם לי באמצע הלילה צורח מבכי בלי סוף ואנחנו מנסים להרגיע אוצו בכל דרך אפשרית ולא הולך וכל לילה זה נהיה ממושך יותר ואי אפשר להרגיע אותו כבר כל לילה זה נהיה סיוט יותר גדול איך מתמודדים ומימה זה נובע אני כבר אובדת עצות

שיר שלום, יקיצות "בעיתיות" ליליות הינן נפוצות בגילאים אלו. העבודה נעשית דרך ההורים והמטרה היא לזהות אילו התנהגויות מאפשרות ומשמרות את המצב הקיים, כמובן לאחר ששללתם למשל בעיות רפואיות שיכולות להוביל לכך. המטרה היא לבחון ולשנות את התנהגויות הוריות אלו כך שבנך ילמד להתמודד בעצמו (ואז להרדם) בלי התלות בכם. לפי מה שכתבת המצב נמשך זמן רב והולך ומחמיר. אני ממליץ לך לפנות לגורם מקצועי שילווה אותך בכך. באופן עקרוני זה יכול להיות מספר פגישות בודדות. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים