הרדמות עצמאית אך התעוררויות מרובות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

12/09/2014 | 06:48 | מאת: הדס

שלום רב בני בן שנתיים וחודשיים והולך לישון יפה ונרדם באופן עצמאית. אולם הוא מתעורר בלילה פעמים רבות בין ארבע לשבע פעמים אפילו וקורא לנו. פעם לשמיכה פעם למים וכו . כשאנחנו נוזפים בו שילך לישון הוא מסתובב ונרדם. כי צד ניתן לתקן זאת? זה התחיל בחודש האחרון והפך לבעיה ממשית וקבועה. כאמור הולך לישון ללא מחאה ויפה. אשמח לעצה..

הדס שלום, באופן עקרוני לרוב יש התנהגויות של ההורים שמאפשרות ומשמרות את יקיצות אלו. אלו תגובות ההורים לבקשות הילדים. באופן עקרוני הילד צריך ללמוד כי אתם לא מגיבים אל בקשותיו בלילה. לא לישון אתכם, אתם לא לידו, לא מביאים לו מים (בהחלט אפשר להשאיר לו בקבוק) וכו. כמובן שצריך לשלול סיבות נוספות ליקיצות. כמובן נזיפות לא עוזרות. כל התהליך נעשה בצורה מכבדת. יש הורים שמצליחים לעשות זאת ללא עזרה מקצועית אך יש הורים שצריכים ליווי. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

17/09/2014 | 22:19 | מאת: הדס

תודה רבה על המענה. אם הוא מתעורר בלילה פשוט לא לגשת אליו? אם בוכה יותר מחמש דקות עדיין להתעלם או לגשת וללטף ללא מלים? כשנפגשים אלי נראה שהוא בוכה לפעמים מתוך שינה אך הוא כן נרגע כשמדברים אליו או נוגעים בו

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים