בת חמישה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

06/09/2014 | 09:15 | מאת: נירה

ביתי בת חמישה חודשים התרגלה מאז לידתה להירדם בידיים. הולכת לישון בסביבות שבע וחצי. לא נרדמת בקלות. בלילה כל הזמן מתעוררת לעיתים כל חצי שעה או שעה. לא ישנה ברצף ליותר משעתיים וחצי וגם זה פעם בלילה בדרך כלל בתחילתו. בכל מה שקשור לשינה מאוד לא רגועה זזה מלא במיטה וכאילו מעירה את עצמה ומתנגדת לשינה. אוכלת מבקבוק בערך 3 פעמים בלילה, כמויות קטנות. נרדמת עם מוצץ. במהלך היום ישנה בערך כשלוש פעמים למשך חצי שעה כל פעם. נראית עייפה בעיקר בבקרים אחרי התעוררויות רבות בלילה. בשבוע האחרון התחלתי להרגילה להירדם גם במיטה. אני מרגיעה אותה בידיים וכשנעשית ישנונית מעט מניחה אותה. בדרך כלל מתעוררת שוב ומתלוננת אני ממשיכה להרגיעה במיטה עם ליטוף ו ששש. לעיתים מוביל להירדמות במיטה ולעיתים בכי ואז שוב אני מרימה אותה וחוזר חלילה. האם אני מתנהלת נכון? האם זה מוקדם מידי ללמדה להירדם במיטה לאור זה שהרגלנו אותה עד כה להירדם בידיים? תודה

נירה שלום, זה לא מוקדם מידי. נשמע שאת הולכת בכיוון נכון, רק חשוב שתהיי עקבית. אם החלטת להרגיל אותה לא להרדם על הידיים, המשיכי כך ואל תרדימי אותה כל כמה פעמים על הידיים, זה לא יוביל לפתרון. כמובן שצריך לבחון בהמשך את עניין ההאכלה בלילה וכן לשלול קשיי שינה נוספים שיכולים להסביר שינה לא רגועה ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים