יקיצות לאכול בגיל חצי שנה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

31/08/2014 | 10:31 | מאת: ליה

שלום ביתי בת חצי שנה, נרדמת כל יום בשעה 19 לאחר טקס שינה. אוכלת לפני שינה בקבוק תמל. לא נרדמת עם בקבוק אף פעם. מכניסים אותה למיטה לאחר גרעפס מדליקים מובייל, ולאחר 10 דק כשהיא מחילה להתבכיין מכבים מובייל אני משכיבה על הצד או על הבטן אחרת על הגב היא נרדמת. נותנת מוצץ היא מזיקה את האצבע שלי, כשהיא מנומנת אני מכניסה לא ליד חיתול טטרה במקום האצבע שלי והיא נרדמת. ואז כל 3 שעות היא מתעוררת לאכול. ועוד פעמיים מוצץ. החל מ 4 בבוקר היא מתעוררת כל שעה ובשעה 6 בבוקר ערה לחלוטין. אני יודעת שמגיל חצי שנה תינוקות לא אמורים לאכול בלילה. היא אוכלת בקבוק מלא בשעה 22. וכשמתעוררת ב 1 בלילה אני מנסה לתת לה מים היא מסרבת ומתחילה לצרוח ולא נרגעת עד שלא נותנים לה חלב. אני לא יודעת איך לגמול אותה מאכילה בלילה. וגם היא נרדמת עצמאית כשממש עייפה בלי להחזיק את היד שלי. אבל אני לא רוצה להגיע למצב שהיא ממש עייפה. ביום היא ישנה 3 פעמים כ 40 דק. אם אני לא אחזיק לה יד היא לא נרדמת, רק כשהיא מנומנמת אני לוקחת את היד שלי ונותנת חיתול טטרה, ניסיתי לאט לאט שתירדם בלי יד אלא עם החיתול אךהיא מסרבת. מה עלי לעשות ?

ליה שלום, את צודקת, באופן עקרוני מגיל חצי שנה אצל תינוק שמתפתח יפה אין צורך בהאכלה בלילה. הבעיה היא שאצל חלק מהילדים עצם ההאכלה והאינטראקציה עם האם מובילים ליקיצות רבות (זו התנהגות נלמדת). חלק מהילדים מתחילים לינוק (או לאכול מהבקבוק) ונרדמים במהירות. באופן עקרוני הדרך להפחית את היקיצות היא להוריד בהדרגה את כמות האוכל שהיא מקבלת או את הזמן בו את מניקה אותה. יש הורים שזקוקים לעזרה מקצועית בכך גם בגלל הקושי שילדם בוכה בתהליך זה. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים