קושי להירדם בלילה אצל ילדים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

30/08/2014 | 09:26 | מאת: ירדן

איך אני יכולה לעזור לבתי להרדם. כל לילה לפני השינה אחרי שאומרים שהולכים לישון מתחילה הדרמה. היא כל הזמן קוראת לי לחדר, פעם מגרד לה, פעם היא רוצה לשתות, פעם היא מספרת לי שהיא חוששת מה יהיה מחר ועוד אלף ואחד תירוצים. בסוף אני מתעצבנת עליה, היא בוכה ואז אני נשארת לידה עד שנרדמת. הצילו!!!

ירדן שלום, לפי מה שנשמע בתך למדה כי אפשר לדחות את השינה ובאפשרותה "לתפעל" אותך. אני מציע שתגיבי בצורה אמפטית ונחושה ולא תגיבי לבקשותיה. בלי כעס, בלע עצבים ובצורה עקבית. ברגע שתלמד כי בלילה הולכים לישון אני משער כי התנהגויות אלו יפחתו ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים