קם בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

06/01/2014 | 14:12 | מאת: הדס

שלום בני בן 4.5 לאחרונה מרבה להתעורר בלילה. הוא מעיר אותנו ואומר שהוא מפחד ומבקש לישון איתנו. הבעיה היא שזה כמעט כל לילה ושאח"כ הוא מתקשה להירדם. הוא מסוגל להיות ער שעתיים-שעתיים וחצי ורק אז להירדם, מה שמשבש לו את היום למחרת. הוא באמת מפחד מאוד, יש לו את הבעיה הזו גם בשעות היום והוא הופנה לטיפול ריגשי, אך עדיין לא התחלנו את הטיפול. בנוסף לזה, הוא עדיין ישן עם טיטול בלילה וקם בבוקר כשהטיטול מלא בפיפי!(הטיטול לא מפריע לו באמצע הלילה) השאלה שלי היא האם יש קשר לעניין הריגשי? או האם זה בעיה אחרת? האם יכולות להיות שתי הסיבות? -ממה יכולה לנבוע הבעיה הזו של התעוררות מפחד באמצע הלילה, ולמי ניתן לפנות כדי לטפל בה??? אודה לך מאוד על תשובה מפורטת, הדס

06/01/2014 | 14:21 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

יתכן מאוד שמדובר בחלק ממכלול של הבעיה הכללית ואם הופניתם לטיפול רגשי - זה כנראה הדבר הנכון לעשות כי התסמינים הם גם ביום. קרוב לוודאי שהתופעות הליליות תחלופנה עם הטיפול

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים