בת שנה וארבעה חודשים שינה לא רצופה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

01/01/2014 | 12:14 | מאת: ים

שלום, בת שנה וארבעה חודשים, סרבנית בקבוק ועל כן יונקת עד עתה. מתעוררת בלילה 3-5 פעמים ומתקשה לחזור לישון ללא הנקה- מושכת לי בחולצה. ישנה איתנו במיטה מרוב שכבר לא יכולה לקום אליה והדבר גורם לכך שכך תזוזה שלי היא מתעוררת- שינה קלה במיוחד. התחלתי בתהליך גמילה הדרגתי- קשה אך מקוה שיעזור בהמשך. האם הגמילה זוהי הדרךלהפחית התעוררויות בלילה? האם יש טעם בנסיון של השכבה חזרה במיטה שלה, אולי כך תישן טוב יותר? מעבר לכך הילדה צמודה אלי באופן מיוחד, הולכת אחרי לכל מקום בבית כמו כלבלב כדי שארים אותה. אני עושה הכל כשהיא על הידיים שלי. עושה לנו חיים קשים ממש. שתי אחיותיה הגדולות היו כללי שינה ברורים מאוד, לא היתה בעיה, היו יונקות וגם לוקחות בקבוק. האם הבעיה בעצם ההנקה??? תודה רבה

02/01/2014 | 08:38 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אין צורך בהפסקת הנקה בכדי להשיג הרגלי שינה ולהפחית התעוררויות. מה שצריך זה להפריד בין ההנקה וההרדמות והפוקוס צריך להיות בתחילת הלילה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים