תינוקת בת 4.5 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

05/12/2013 | 11:41 | מאת: מאיה

שלום, יש לי תינוקת בת 4.5 חודשים שיונקת הנקה מלאה,עולה יפה במשקל. אך מאז שנולדה היא לא ישנה הרבה במהלך היום--ממש עירנית. כל שינה שלה במהלך היום מסתכמת בחצי שעה ולפעמים פחות. בלילה היא נרדמת בסביבות תשע וחצי לעשר עד 3 או 4 לפנות בוקר ואז מתעוררת לאוכל או לפעמים סתם לנשנוש--העיקר להיות לידי.היא נרדמת לפעמים מיד לאחר ההנקה ולפעמים אני שמה אותה במיטה ומלטפת אותה וכך היא נרדמת. וזאת הבעיה היא לא מסכימה שמישהו אחר (אבא שלה) ייגע בה/ירים אותה/ירדים אותה. בימים האחרונים היא בכלל לא רוצה שיניחו אותה על המיטה היא רוצה רק בידיים בלבד. איך שאני מרימה אותה היא נרדמת ואיך שאני מניחה אותה היא מתעוררת בצרחות ובכי וממש נחנקת מבכי--והיא לא רעבה..לא רוצה ציצי..היא פשוט רוצה ידיים... אני מיואשת וכבר לא יודעת מה לעשות!!!...ניסיתי שיטת הרם הורד...אבל היא רוצה שרק אני אהיה לידה ואז היא נרדמת..מה לעשות????

15/12/2013 | 07:46 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

פשוט תזרמי איתה. אין מקום להתערבות בשלב זה. אין מה להתחיל בשיטת הרם הורד וכו'. ישנן סיבות רבות לבכי בגיל זה ולא תמיד אנחנו יודעים את הסיבה. התערבות בענייני שינה לא מומלצת לפני גיל 6 חודשים.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים