שינה ותזונה של בן 9 חודשים באחוזון 3

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

31/10/2013 | 13:57 | מאת: רונן

ד"ר טאומן שלום בני בן 9 חודשים, נולד במשקל קטן (2.2 קג) בשל iugr. מאז ועד היום עלה במשקל בקצב קבוע תמיד על אחוזון 3. בחודשיים האחרונים ככהנ בעקבות כך שנהיה פעיל הרבה יותר, ירד בפעם הראשונה מתחת לאחוזון 3, בעקבות כך אנחנו מעשירים לו התזונה עם דברים שונים (כיום שוקל כ-7 קג). בגלל משקלו גם אחרי גיל חצי שנה המשכנו לתת לו ארוחה אחת בלילה (סביב 4-5 לפנות בוקר), הוא גם דרש את זה. מאחר וזה גורר לא מעט התעוררויות מוקדמות יותר, התחלנו לבחון אפשרות להוריד לו את הארוחה ולנסות לדחות אותה לשעות הבוקר. התייעצנו -רופאה אחת אמרה שניתן בהחלט ואחת אמרה שעדיף שלא מאחר והינו באחוזון 3. אני יודע שלא ניתן לדון במקרה פרטני אבל לאור הסתירה הייתי שמח לדעת מה דעתך הבלתי מחייבת? האם עקרונית ניתן לנסות לגמול אותו כבר? תודה מראש

03/11/2013 | 10:55 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

תשובתי תהיה בהקשר של צורת ההרדמות. אם מדובר בתינוק שנרדם ללא בקבוק בצורה עצמאית ובכל זאת מתעורר לאכילת בקבוק - לא הייתי מונעת זאת ממנו היות ומדובר בצורך אמיתי בקלוריות. בכלל, אין למנוע מתינוק (במיוחד לא עם סיפור הצמיחה הזה) אכילה במהלך הלילה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים