הפרעות שינה אצל ילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

25/10/2013 | 09:59 | מאת: hnaveh

ד"ר טאומן שלום, עד לפני כחודשיים, בתי בת השנתיים ישנה במיטת תינוק ח. השינה שלנו (בגלל מרחק גדול בין ח. השינה שלנו לבין חדרי-הילדים, לא בגלל פינוק או אידאולוגיה כלשהי). לאחר שראינו שהיא ישנה לילה רצוף בלי קשיי הירדמות (מלכתחילה הנחנו אותה במיטה ומיד יצאנו), החלטנו להעביר אותה לחדר-שינה נפרד, שמרוחק מח. השינה שלנו, שם היא ישנה יחד עם אחותה ובסמוך לח. השינה של אחות נוספת. שבועיים לאחר המעבר הזה היא עברה לגן חדש. מאז שהיא עברה חדר, לוקח לה בד"כ בין שעה לשעתיים להיכנס לשינה עמוקה, כאשר בזמן הזה היא חייבת שנשב לידה, אחרת היא צורחת. אם אנחנו מנסים לצאת מהחדר גם כשנראה שהיא ישנה, היא מיד מתעוררת בצרחות. בנוסף לזה, לעיתים קרובות (לפעמים כל לילה ולפעמים אחת ל2-3- לילות) היא מתעוררת בסביבות 3-4 לפנות בוקר, גם אז בצרחות ומתעקשת שוב על אותו הדבר – שנשב לידה עד שהיא נכנסת לשינה עמוקה.מדובר כל פעם בצרחות שיכולות להימשך שעה לפחות, אפילו את זה ניסינו מרוב ייאוש. יש לציין שמגיל חצי שנה בערך הרגלנו אותה לטקס שינה קבוע שכולל: בקבוק בסלון, הקראת סיפור בסלון או בח. השינה (ללא טלויזיה או מוזיקה ברקע), צחצוח שיניים ושכיבה במיטה שלה, עם אור קטן שדולק במסדרון. במשך היום אין שום בעייה: היא נמצאת במסגרת של גן מגיל שנה, מתוך זה כבר 3 חודשים באותו גן, אוכלת היטב ארוחות מסודרות ומזינות, ישנה שנת צהרים בגן במשך שעה וחצי-שעתיים. מה עוד אפשר לעשות? אנחנו חסרי אונים ומתוסכלים מאוד. מתנצלת על האריכות, תודה

27/10/2013 | 15:42 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

זוהי הפרעת השינה האופיינית לגיל ולא בטוח שקשורה לשינויים שתארת. המלצתי היא ללוות את הילדה בתהליך ההרדמות (שלא תצטרך להלחם על כך) ללא מגע וללא דיבורים. משך ההרדמות יתקצר וכך גם ההתעוררויות הליליות.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים