חרדת נטישה והרדמות בת 9 חודים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

24/10/2013 | 21:51 | מאת: לאוניד

שלום ד"ר טאומן. הבת מתעוררת 1-3 פעמים בלילה, אבל ממש מסרבת להירדם. יש לה חרדת נטישה מטורפת ביותר!!! זה בא לידי ביטוי גם ביום. אי אפשר להשאיר אותה לרגע לבד. צריך כל הזמן להיות לצידה. יש לה גם בעיות שינה מסוימות שאובחנו במעבדת שינה (ככל הנראה לא קשור לבעיה להירדם שהיא הבעיה המרכזית ביותר). השיטה של לשבת לצידה עד שהיא נרדמת לא הצליחה. יש לנו ניסיון מצוין (עם הבן הגדול) בשיטה של "5 דקות" או בשם אחר "לילה טוב". האם לדעתך בנסיבות של חרדת נטישה קיצונית גם ביום, השיטה של "5 דקות" מותרת, ולא תגרום נזק לילדה? האם יש סיכון בשיטה??? בתודה מראש לאוניד

27/10/2013 | 15:37 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אני לא יודעת מה עשיתם ולכן קשה לי להגיד מה כדאי לעשות. היות וחסרים לי נתונים - אני לא יכולה להמליץ על שיטה כי אני עוד לא יודעת מה הבעיה של הילדה. ממליצה לפנות ליעוץ של רופא שינה שיקח את כל הפרטים לגבי תהליך ההרדמות וההתעוררויות הליליות ויחליט מה צריך לעשות

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים