בעיית שינה-תינוקת בת 4 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

03/09/2013 | 21:16 | מאת: ליאת

ד"ר טאומן שלום, בתי בת 4 חודשים, נרדמת רק על הידיים בקפיצות על כדור פיזיו. במהלך היום, אינה נרדמת בכל דרך אחרת (במיטה, בעגלה או בלול), למרות ניסיונות חוזרים ונשנים בדרכים שונות, כגון נדנוד, טפיחות על הגב, עיטוף, שימוש במוצץ, שירי ערש ועוד. בכל ניסיון הרדמה, נראה כי בתי קרובה מאוד לשינה אך בבת אחת מתחילה לבכות עד כדי צרחות. לאחר הרמה והרגעה (פעמים מספר), הורדתה למיטה מלווה שוב בבכי קורע לב. לאחרונה גם ההרדמות "על הידיים" תוך קפיצות על הכדור נמשכות זמן רב ובמהלכן היא שומטת את ראשה לאחור, מגלה אי נוחות והתנגדות ואף בוכה. בנוסף, משכי התנומות קצרים מאוד ונעים בין רבע שעה לחצי שעה בלבד, כך שכמעט כל היום מוקדש לנושא השינה וגורם לתסכול רב. כאשר אני מנסה להעבירה למיטה או לעגלה לאחר שנרדמה על הכדור, היא מתעוררת בבכי מייד או לאחר זמן קצר מאוד. יש לציין כי השימוש בכדור החל בעקבות בעיית גזים/קוליק קשה שעברה רק לפני כשבועיים. במהלך הלילה, בתי ישנה ברצף מספר שעות (ישנה במיטה לאחר שמורדמת על הכדור) ומתעוררת בין פעם לפעמיים, אם כי לעיתים לוקח זמן להרדימה מחדש. כיצד מומלץ לפעול בעניין? למי כדאי לפנות? והאם זהו השלב המתאים לטפל בבעיה? תודה רבה.

11/09/2013 | 13:34 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

בשלב ראשון להפסיק להשתמש בכדור הפיזיו ביום ובלילה לצורך הרגעה. סביב גיל 6 חודשים אפשר ללמדה בהדרגה הרדמות עצמאית. בגיל זה לא מומלצת התערבות פרט להפסקת השימוש בכדור פיזיו.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים