ביעותי לילה?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

18/08/2013 | 15:26 | מאת: גיטה

שלום. בני בן 2.8. בריא ושלו. מזה יומיים בוכה במהלך שנתו ביום ובלילה. נמשך שעות, הרבה פעמים בלילה. חלק גדול מזמן השינה. הוא אגרסיבי והיסטרי ואנחנו לא מצליחים להרגיעו. מה זה?

18/08/2013 | 16:40 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

קרוב לוודאי. ביעותי לילה מופיעים בד"כ במחצית הראשונה של הלילה ויכולים לכלול דיבור/צעקות/אי שקט וכו'. האירוע נמשך בד"כ מספר דקות אך יכולים להיות (לא שכיח) מספר אירועים בלילה. הילד לא זוכר את האירועים בבוקר למחרת. בד"כ תדירות האירועים משתנה עם תקופות של אירועים רבים ואף מידי לילה ועד תקופות של שבועות-חודשים ללא אירועים. חסך שינה, סטרס ונחירות מגבירים את הסיכוי לאירועים בילדים שסובלים מביעותי לילה.

18/08/2013 | 18:17 | מאת: גיטה

לא היה לנו סטרס לאחרונה, אולי איזו מחלה ויראלית קטנה. השינה שלו הייתה תקינה עד כה. נרדם בכוחות עצמו במיטתו וישן כל הלילה. בשתי יממות אחרונות ישן אולי שלוש שעות ביממה... בוכה ביום ובלילה וכשקם - עייף אך בריא. היינו אצל רופא ילדים והוא לא מצא כלום... התדירות והמשך (שעות!) יכול להתאים לביעותי לילה? תודה מראש :)

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים